Petitchef

Tort cu fructe pentru pasti

Desert
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blatul:

10-12 oua

10-12 linguri zahar

10-12 linguri faina

1 praf de copt 1 lamaie


Crema:

2 oua

150 g unt

6 linguri zahar pudra

150-200 ml lapte

2-3 linguri faina


Ornat:

4-5 capsuni mari


1 caisa din compot

10-12 afine, frisca

fulgi de porumb

250 g frisca

Preparare

  • Pentru blat se bat albusurile spuma cu ajutorul mixerului, se adauga cite o lingura de zahar pe rind, se bat galbenusurile si apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu o lingura, se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, se adauga faina in ploaie pe rind si se amesteca tot cu lingura pentru a nu se lasa blatul .
  • Se pune la copt intr-o tava rotunda mai inalta unsa cu ulei si tapetata cu faina. (Blatul se poate face si mai mic adaptat la marimea de tava pe care o aveti). Se lasa la copt la foc potrivit 25-30 min. Pentru crema se bat ouale cu zaharul pina ce acesta se dizolva ,separat pe foc se pune laptele la fiert .
  • Cele cele 2 linguri de faina le amesteci cu putin lapte sa obtii o pasta pe care o torni peste laptele care fierbe si obtii o ingrosala ca si un rantas. Il amesteci cu ouale si zaharul , adaugi untul si le amesteci bine, coaja de lamaie rasa.( Dupa preferinta se mai poate adauga lamaie sau zahar.)
  • Se lasa crema la frigider sa se intareasca (nu tare ca sa se poata unge). Se taie blatul in 2 parti se umplu cu crema ,iar apoi se imbraca tortul in frisca intr-un strat subtire si uniform. Peste frisca se aseaza fulgii de porumb intr-un strat subtire.
  • Deasupra, tortul se orneaza ca in poza sau dupa preferinta. Capsunii sint taiati in 2 si asezati cu partea taiata in jos. Tortul se poate umple si cu alte creme dupa preferinta si orna ca in poza. Este usor de facut, rapid si gustos.



Comentarii:

odile47, 19/10/2009

OK, dar fara fulgi de porumb. Poate cu praf de cocos, paf de cacao...inventati. Am o carte de bucate moldoveneasca tiparita la sf secol 18. Acolo la orice reteta, pui ce spune reteta, ce vrai sau...doar ce ai, dar pui totul la coptor 10 minute...pofta buna, dar nu prea mare ca...ingrasa, odile47

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu fructe și cappuccino
Tort cu fructe și cappuccino
15 porții
7 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu multe fructe
Tort cu multe fructe
8 porții
1h50m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: