Petitchef

Tort cu glazura fiarta 7 minute

Desert
6 porții
30 min
1 min
Ușor
Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti, asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa, asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea.Tava mea de tort are 27 cm.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

2 oua+2 galbenusuri

200 ml ulei

2 cani faina

200 gr zahar tos

2-3 plicuri zahar vanilat

2 praf de copt

eu am pus si esenta de visine


Pentru crema:

1 cutie 250 gr branza Ricotta (de la Lidl)

200 gr unt

zahar pudra dupa gust

Preparare

  • Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cate un galbenus, pe rand,zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt,eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere.

    Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.
  • Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit,l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura.
  • Pentru glazura:

    2 albusuri de ou,

    putina sare

    200 gr zahar pudra

    o lingura de miere de albine(in reteta bucatarul a folosit sirop de porumb dar…eu nu stiu sa fie la noi asa ceva).

    Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi),cand a inceput sa fiarba ,am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox,am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com



Comentarii:

11/03/2015

Doua praf de copt?Doua varf de cutit? Doua lingurite? Doua plicuri?! Daca este ultima varianta, cu doua plicuri, atunci renunt...Este extrem de mult praf de copt!Schimba gustul blatului...

(0) (0) Abuz
10/03/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
10/03/2015

F. BUN.

(0) (0) Abuz
26/05/2013

O voi face cat de curand...

(0) (0) Abuz
26/05/2013

O reteta rapida de zi cu zi

(0) (0) Abuz
26/05/2013

O fac siguuuur !!!!

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
24/05/2013

O voi face si eu. multumesc

(0) (0) Abuz
ady48
ady48, 24/05/2013

Merita incercat,sunt sigura ca este foarte bun

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Fantastice!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: