Petitchef

Tort cu multa ciocolata

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

6 oua

10 linguri zahar

3 linguri ulei

2 linguri cacao neagra

4 linguri faina

1 praf de copt

1 praf de sare


Pentru crema alba:

200 g ciocolata alba

200 ml frisca lichida

1 lingurita gelatina

2 linguri nuca de cocos

2 linguri zeama de lamaie


Pentru crema neagra:

400 g ciocolata neagra

300 g frisca lichida

1 lingurita gelatina


Pentru sirop:

100 g zahar

200 ml apa

zeama de lamaie

esenta de vanilie

Preparare

  • Blat:
    Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se mixeaza albusurile cu galbenusurile
    apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  • Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
  • Crema alba:
    Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet . In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.
  • Crema neagra:
    Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.
  • Sirop:
    Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust.
  • Asamblarea:
    Se taie blatul in trei foi. Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra , se pune a doua foaie ,se insiropeaza
    si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.
  • Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor. Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile . Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.



Comentarii:

18/02/2012

Am sa icerc numai de cit

(0) (0) Abuz
31/07/2011

L-am facut si eu e foarte bun si in addelasi timp ceva deosebit

(0) (0) Abuz
08/07/2011

Super delicios tortul. l-am facut de craciun.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu mousse de banane
Tort de ciocolata cu mousse de banane
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: