Petitchef

Tort cu pireu de castane

Desert
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pachet de pireu de castane -250 g

350 ml frisca lichida

2 albusuri de ou

100 grame zahar

15 g gelatina

esenta de rom, zahar vanilat

Preparare

  • Gelatina se pune la higrata in 100ml apa timp de 10-15 min. Se topeste apoi pe foc cu zaharul , atentie sa nu fiarba si se la sa la racit.
  • Intre tinp se mixeaza frisca si se da la rece.
    Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar. Se adauga o lingura mare din albus peste gelatina calduta spre rece si se amesteca usor pana se incorporeaza, apoi se pune peste restul albusului si se amesteca usor de jos in sus, se pune si frisca, se ameteca tot asa de jos in sus.
  • Pireul de castane se pune in frisca se adauga esenta de rom si vanilia. Daca e nevoie se rade inainte. ras avut pireu la cub si era moale.Se umple tortul cu crema .Se orneaza cu frisca din belsug.

Poze

Tort cu pireu de castane, poza 1Tort cu pireu de castane, poza 2Tort cu pireu de castane, poza 3Tort cu pireu de castane, poza 4



Comentarii:

03/12/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu castane
Tort cu castane
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu crema de castane
Tort cu crema de castane
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: