Pt prima crema: Intr-o cratita cu fundul dublu a pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie a luat o ceasca si-a amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,a omogenizat,si-a adaugat totul compozitia calda de lapte,a continuat fierberea,a inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit.
Dupa racire e amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;La fel a procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca a topit ciocolata cu laptele si frisca,a introdus in congelator si.
Pregatim a 3 crema de nutella: Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;BezeauaMixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos.
Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26 cm timp de 60 minute l a100°CEu a copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat.
Asamblare: A luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,a asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;Am glazurat cu ciocolata topita dar recesi-a decorat cu flori de ciocolata;Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere.
Comentarii:
Foarte delicios
Acest tort de inghetata vil recomand cu draga inma si va urez noroc pt al realiza dar daca nu va ese nu va ingrijorati il mananc eu .Hahaha incercatil
succes