Petitchef

Tort de inghetata cu 3 creme si bezea

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pt crema nr 1:

vanilie

4 oua

3 cesti de cafea mari cu frisca lichida1 ceasca de lapte

1 ceasca zahar

1 pastaie de vanilie


Pt crema nr 2:

4 galbenusuri

3 cesti de frisca lichida

1 ceasca lapte

1 ceasca zahar

200 g ciocolata amara


Pt crema nr 3:

250 g crema nutella

2 linguri de zahar

350 ml lapte

200 ml frisca

10 g amidon de porumb-


glazura:

100 g ciocolata amara

20 g unt


Bezea:

Cele 4 albusuri de la prima crema

zeama de la 1 lamaie

100g zahar

Preparare

  • Pt prima crema:
    Intr-o cratita cu fundul dublu a pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie a luat o ceasca si-a amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,a omogenizat,si-a adaugat totul compozitia calda de lapte,a continuat fierberea,a inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit.
  • Dupa racire e amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;La fel a procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca a topit ciocolata cu laptele si frisca,a introdus in congelator si.
  • Pregatim a 3 crema de nutella:
    Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;BezeauaMixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos.
  • Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26 cm timp de 60 minute l a100°CEu a copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat.
  • Asamblare:
    A luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,a asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;Am glazurat cu ciocolata topita dar recesi-a decorat cu flori de ciocolata;Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere.



Comentarii:

11/11/2012

Foarte delicios

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Acest tort de inghetata vil recomand cu draga inma si va urez noroc pt al realiza dar daca nu va ese nu va ingrijorati il mananc eu .Hahaha incercatil

succes

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de inghetata
Tort de inghetata
4 porții
6h30m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu 3 feluri de inghetata
Tort cu 3 feluri de inghetata
4 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de inghetata tiramisu
Tort de inghetata tiramisu
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: