Petitchef

Tort de mere cu branza

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 oua

100 g unt

200 g zahar

1 fiola esenta de rom

Coaja rasa de la 1 lamaie

100 g stafide

75 g gris

1 plic praf de copt

40 g amidon

800 g branza proaspata de vaci

200 g smantana grasa

5 mere verzi

5 linguri gem de caise

30 g zahar pudra

Frisca pentru ornat

Preparare

  • Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare.
  • Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta. Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.
  • Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70.Dupa primele 40, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.
  • Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise.
    Lasam sa se raceasca bine , indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .
  • A taiat prajitura, in patrate generoase pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii.

Poze

Tort de mere cu branza, poza 1Tort de mere cu branza, poza 2


Comentarii:

09/12/2013

L-am facut peste o ora jumate am sa vad ce am combinat))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2017

Reteta pare intr-adevar foarte buna considerand ingredientele. Problema este ca in pizda asta de Canada nu gasesti branza de vaci precum in Romania, desi vaci sunt cu nemiluita cu 2 si 4 labe. De altfel se si exporta (doar cele cu 4) cele cu 2 se :"importa" masiv din Orientul MIjlociu, probabil ca sa echilibreze exportul de cele cu 4) Inca nu am reusit sa casesc un raspuns.. Ai cumva o alternativa pentru branza cu pricina ? Poate "ricota"? Multumesc anticipat.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de mere
Tort de mere
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort rustic de mere
Tort rustic de mere
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de mere cu nuci si ciocolata
Tort de mere cu nuci si ciocolata
10 porții
2h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: