Petitchef

Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!

Desert
8 porții
45 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

  • Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul.
    Important de stiut: Daca folositi un blat cumparat, va rog sa tineti cont de faptul ca blaturile sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive.
    Umeziti-le doar cu o pensula de bucatarie iar blatul de jos, cel care sustine intreg tortul, lasati-l neinsiropat.
    Bineinteles, daca folositi un blat facut in casa, aceste "probleme" nu mai intra in discutie! :P
    Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
    Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici.
    Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
    ...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul :)
    Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.
    Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
    Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult de-atat (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
    Deci doar pana cand se fluidizeaza...
    Se inglobeaza apoi in crema.
    Crema se da la rece.
    Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
    2/3 din crema se aseaza pe piersici.
    Se acopera cu blatul al doilea.
    Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
    Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.
    Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure :)
    Se prepara glazura din praf Tort Gelee, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
    Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini
    Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija si se serveste!
    Este delicios!!!
    Savuros si aromat la maxim! :)

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!, poza 1
Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!, poza 2
Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

22/08/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
nina46
nina46, 05/01/2012

Minunat !

(0) (0) Abuz
laura_xxl, 04/05/2009

Laura e super tortul ca de altfel toate retetele tale,pupici si tie si lui Bogdi

(0) (0) Abuz
Dana Tudor
Dana Tudor, 04/03/2009

Foaaarte apetisant!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
8 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort savoare cu piersici
Tort savoare cu piersici
8 porții
2 h 40 m
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Despacito
Tort Despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei