Petitchef

Tort de portocale

Desert
4 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

BLAT:

4 galbenusuri

120 g miere

4 linguri suc de portocale

Coaja rasa de la o portocala

4 albusuri

140 g faina

1 lingurita praf de copt.


CREMA:

1 galbenus

75 g miere


4 linguri suc de lamaie

250 ml frisca vegetala.


SIROP:

Zahar

Apa

Esenta de rom.


GLAZURA:

Portocale

1 plic praf tort gelle

2 linguri zahar

250 ml apa.

Preparare

  • Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
  • Siropul il facem cu zahar ars se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.
  • Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .
  • Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, pus folie de aluminiu, asezat apoi partea de jos a blatului, insiropat, pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, insiropat din nou si intins ultimul strat de crema.Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
  • Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care pastrat.Gata tortuletul!Sa stiti ca este foarte bun si foarte, foarte aromat!

Poze

Tort de portocale, poza 1Tort de portocale, poza 2Tort de portocale, poza 3Tort de portocale, poza 4Tort de portocale, poza 5Tort de portocale, poza 6Tort de portocale, poza 7




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort diplomat cu jeleu de portocale
Tort diplomat cu jeleu de portocale
8 porții
3 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu nucă și portocale :)
Tort cu nucă și portocale :)
15 porții
1h35m
Ușor
Rețetă Tort cu ciocolata si portocale
Tort cu ciocolata si portocale
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: