Petitchef

Tort de valentine's day

Desert
8 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

4 oua,

1/2 cana apa,

120g. fulgi de ciocolata alba,

1 cana de unt, moale,

2 cani de zahar,

1 lingurita esenta de vanilie,

21/2 cani de faina alba,

1/2 lingurita de praf de copt,

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,

1 cana de lapte batut,

1 cana de nuca de cocos;


Pentru crema:

250g. branza de vaci grasa,

1/2 cana de unt, moale,

3 3/4 cani de zahar pudra,

1 lingura de lapte,

1 lingurita esenta de vanilie;


Pentru glazura:

1/2 cana de unt, moale,

1/2 cana de grasime vegetala,

4 cani de zahar pudra,

2 linguri de smantana grasa pentru frisca,

1 lingurita esenta de migdale,

colorant alimentar roz sau rosu,lichid sau pasta;

Preparare

  • 1.Intr-o craticioara, se da apa in clocot.Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de ciocolata alba si se amesteca pana se topesc.Se lasa sa se raceasca 20 de minute.
    2.Se tapeteaza o tava de copt sub forma de inima, unsa cu ulei, cu hartie de copt,de asemenea unsa cu ulei.
    3.Intr-un castron,se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga galbenusurile de ou,se amesteca bine.Se adauga fulgii de ciocolata topiti si vanilia.Se combina faina cernuta proaspat cu praful de copt si bicarbonatul, se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut.Se bat albusurile pana spuma formeaza creste tari;se incorporeaza in compozitie.
    4.Se toarna compozitia in forma si se coace 30-40 de minute,la 175*C,sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
    5.Se prepara crema.Intr-un castron,se bat crema branza de vaci si untul.Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele;se amesteca omogen.
    6.Blatul, copt si racit ,se taie in 3.Se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema.
    7.Se prepara glazura:Intr-un castron, se bat cu mixerul, ,untul, grasimea vegetala si zaharul, pana se amesteca, apoi la viteza maxima 5 minute.Se reduce la viteza medie, se adauga smantana si esenta, apoi colorantul.(eu am ales sa fie roz).Se lasa deoparte o canita fara colorant pentru a putea scrie pe tort La multi ani.
    Se intinde glazura pe tort ,deasupra si pe margini, apoi cu un cornet se scrie “La multi ani” .

Întrebări:




Comentarii (11):

19/02/2013

Foarte ffffff buuuuuuuuuuuun

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Supererrrrrrrrr fain

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Am facut si eu a esit superb.

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Nu prea

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Foarte bun.excelent

(0) (0) Abuz
02/12/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
01/12/2012

Este foarte bun am facut si eu a iesit excelent.

(0) (0) Abuz
09/11/2012

Hmmmmm.......sa zicem......

(0) (0) Abuz
01/11/2012

Cum 21 de cani de faina

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort valentine's day
Tort valentine's day
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort valentine's day
Tort valentine's day
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.