Petitchef

Tort diplomat cu capsuni si piscoturi

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua

o cana lapte dulce

o cana cu zahar tos

o cana cu zahar farin

800 g smantana

un intaritor de frisca

esenta de rom

esenta de vanilie

40 g gelatina

zeama de la un  compot de capsuni

300 g capsuni

stafide inmuiate in rom

un pachet piscoturi

Preparare

  • In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.
  • Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.
  • Pregatim umplutura:
    Batem putin ouale cu zaharul tos, le amestecam cu laptele si le punem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o budinca. Dam compozitia la rece.
  • Dupa ce s-a racit bine adaugam gelatina, trei sferturi din frisca, stafidele , o parte din capsuni taiate mai mici si amestecam usor.
  • Tapetam un vas rotund cu folie alimentara. Asezam pe fund capsuni taiate iar pe margini piscoturile in picioare.
  • Turnam umplutura si nivelam. Repartizam cateva capsuni si deasupra. Dam tortul la rece. Dupa ce s-a racit il rasturnam pe platou si il ornam cu restul de frisca.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat cu piscoturi
Tort "diplomat" cu piscoturi
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: