Petitchef

Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi

Desert
6 porții
2 ore
Ușor
Nu prea sunt eu fan al prajiturilor care nu au ciocolata, dar tortul acesta diplomat este absolut nemaipomenit de bun. M-am decis pentru un tort facut la rece pentru ca inca e cald in perioada asta, asa ca am folosit piscoturi. Si pentru ca se voia a fi un tort racoritor, era musai sa-i fac si o crema racoritoare de lamaie pe baza de iaurt. La final veti obtine un deliciu de tort care va atarna undeva inspre 2 kg.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pachet de piscoturi (200 g)

500 g iaurt gras

6 linguri de zahar

1 kg frisca

2 lamai


5 6 prune


1 plic gelatina

Preparare

  • Drept pentru care am inceput cu inceputul si anume am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul.

    Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc, amestecand cu lingura pana s-a fiert si s-a ingrosat. Am lasat la racit si am dat si crema la frigider.
  • Cat timp frisca si crema stateau la frigider sa se racoreasca, eu am pregatit fructele. Am taiat feliile de pepene galben cubulete si mi-am pregatit fructele – prunele si kiwi – pentru ornat.

    Tot aici am asezat si piscoturile intr-o tava de cozonac in care am asezat o folie alimentara lasandu-i capetele sa treaca bine de margini pentru a putea trage de ea cand aveam sa scot prajitura si sa nu-si piarda forma.

    Piscoturile le-am aranjat pe fundul tavii, pe peretii acesteia am asezat piscoturile orizontal, nu vertical. Am dorit sa dau un plus de savoare tortului meu diplomat si am insiropat fiecare piscot cu Garone alb utilizand o pensula alimentara. Am evitat sa trec piscoturile prin Garone fiindca s-ar fi inmuiat prea tare si mi-ar fi stricat crema.
  • Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi si le-am insiropat cu Garone alb asa cum am precizat mai sus cu pensula, am scos crema si frisca de la frigider si un sfert din cantitatea de frisca am amestecat-o cu crema de lamaie.

    O parte din aceasta crema am intins-o pe stratul de piscoturi, iar peste crema am asezat un strat gros de cuburi de pepene galben.
  • Urmatorul strat de piscoturi insiropate cu Garone alb a acoperit stratul de cuburi de pepene galben. Am continuat cu al doilea strat de crema.

    Restul de crema si frisca se pastreaza. Prajitura se da la frigider pentru cel putin doua ore.
  • Cand am scos de la frigider am intors tava invers pe un platou – este indicat sa facem miscarea aceasta cat mai rapid. Apoi doar am indepartat folia alimentara si am mai imprastiat un strat de crema.

    Se orneaza dupa plac. Eu am procedat in felul urmator: pe stratul de crema de la suprafata am asezat fructele, feliile de kiwi si prune, si am ornat cu cantitatea de frisca ramasa de jur imprejur.
    Sper sa va placa!


Comentarii (14):

14/09/2013

Poate e bun

(0) (0) Abuz
14/09/2013

Vai de mama lui de tort

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Multumesc pt. reteta.

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Arata bine si cred ca e nemai pomenit de bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
11/09/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Intodeauna acest gen de tort este excelent

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 11/09/2013

Esti tare ok

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Foarte bun si racoros.Fac si eu ceva asemanator dar cu portocale si piersici din compot.Multumesc pentru varianta!

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Bun bun bun de tot!

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Arata super, dar trebuie sa fii un specialist bun ca sa realizezi asemenea desert.cred ca este si f. bun.se apropie de un ,,diplomat" sau de un ,,tiramisu,,.felicitari celui/celei ce a depus efortul acesta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadelePepenele galben - un adevarat izvor de sanatatePepenele galben - un adevarat izvor de sanatate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: