Petitchef

Tort diplomat

Desert
6 porții
60 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
8 oua

8 linguri de zahar

8 linguri de faina

1/2 plic de praf de copt

500 ml frisca

6 galbenuse

6 albuse

6 linguri de zahar

3 pliculete zahar vanilat

2 plicuri gelatina

250 ml lapte

o mana de stafide si fructele dintr-un compot de ananas

Preparare

  • Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitie, dar cu o lingura prin miscari de sus in jos.
  • Ungem o tava de tort cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava si dam la copt pt aprox 20 de minute. Verificam cu scobitoarea daca e copt.
    Asa ceva ar trebui sa arate.
  • Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Fierbem compozitia pe bain-marie pana se ingroasa ca o ciulama.
  • Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, o lasam sa se raceasca si o adaugam in "ciulama"
    Batem frisca. Separat batem albusurile. Incorporam albusurile in frisca, apoi adaugam putin cate putin compozitia fiarta pe bain-marie. Adaugam si fructele.
  • Taiem blatul in 2,pe lungime. Luam unul din blaturi, il punem inapoi in tava de tort (cu pereti detasabili), il insiropam cu sucul de la compotul de ananas, turnam crema si lasam la rece jumatate de ora, sa se inchege putin. Mie mi-a iesit crema destul de moale, de asta am lasat-o un pic la frigider. Apoi punem deasupra cel de-al doilea blat si dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.
  • Decoram cu fructe, frisca, ciocolata sau cum va place mai mult. decorat cu portocale,kiwi si cirese si frisca. O parte si colorat portocaliu vrut , dar in pitoreasca noastra tara se gasesc doar coloranti alimentari de foarte proasta calitate si nu mi-a iesit tocmai cum vrut, dar per ansamblu a fost.

Poze

Tort diplomat, poza 1Tort diplomat, poza 2Tort diplomat, poza 3Tort diplomat, poza 4Tort diplomat, poza 5Tort diplomat, poza 6Tort diplomat, poza 7Tort diplomat, poza 8Tort diplomat, poza 9Tort diplomat, poza 10Tort diplomat, poza 11Tort diplomat, poza 12Tort diplomat, poza 13Tort diplomat, poza 14Tort diplomat, poza 15Tort diplomat, poza 16Tort diplomat, poza 17Tort diplomat, poza 18



Comentarii (46):

24/03/2016

Dacă mă ia cu galbenuse si albuse...nici nu vreau sa citesc rețeta mai departe.

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Este foarte bun

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Cred k e foarte bun

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Trebuia specificat ca gelatina trebuia adauata in "ciulama"in timp ce era calda sa se topeasca gelatina

(0) (0) Abuz
21/12/2013

De ani de zile o fac si tot nu ma satur,iar ptr. ocaziiiiii este deosebita tinind cont de ornament(folositiva imaginatia)

(0) (0) Abuz
08/12/2013

L-am facut si aiesit super de anul nou am de gand sa-l fac iar

(0) (0) Abuz
12/11/2013

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Eu fac acuma acest tort sper sami iase bine

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Putin inbunatatita, este ok

(0) (0) Abuz
25/06/2013

DRAGUTEL

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: