Petitchef

Tort dobos

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru foi :

6 oua ,

6 lg zahar ,

7 lg faina


Crema :

4 oua ,

200 g zahar,

150 g ciocolata ,

250 g unt sau margarina.

200 g zahar ,

2 lg unt si 2 lg zeama de lamaie.

Preparare

  • Se separa ouale .Albusurile se bat bine de tot,se vede cum stau varfurile ridicate si daca intorci castronul nu se rastoarna albusul ,se pune pe rand cate o lingura plina cu zahar batand bine dupa fiecare.Dupa ce se incorporeaza tot zaharul ,se pun galbenusurile ,se amesteca ,apoi faina cernuta.
  • Cand adaug faina ,las mixerul deoparte si amestec usor cu lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toata.
  • Ca sa-mi fie mai usor si sa iasa foile toate la fel de subtiri ,am folosit fundul rotund de la forma de tort detasabila ,am doua la fel cu diam. de 26 cm.A pus un cerc din hartie de copt,am pus cate doua lg din compozitie si a intins exact pana in marginea formei ,forma are putin marginea ridicata aici se vede mai bine si va dati seama.
  • A dat la cuptor timp de 10 minute fiecare foaie ,in timp ce se cocea una , intindeam pe cealalta si au mers destul de repede cele 6 foi Uitati ce frumos au iesit ,a desprins usor hartia de cop si daca va uitati imi vedeti degetele prin foaie ,au iesit subtiri asa cum trebuie.
  • Ouale intregi se amesteca cu zaharul cateva minute ,apoi se pun pe baie de abur si se amesteca pana incepe sa se ingroase.Se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste .
  • Se ia deoparte si se lasa pana se raceste,am mai amestecat din cand in cand.
    Untul sau margarina,eu am folosit margarina rama,lasata la temperatura camerei ca sa fie destul de moale , se amesteca cu crema a mai adaugat si o lg de cacao in compozitie ca sa fie mai inchisa la culoare O foaie de blat se lasa deoparte si restul se umplu cu crema .Se imparte crema in 6.
  • Se fac 4 umpluturi ,iar din cele doua se unge tortul deasupra si pe lateral .Se mai pun si cateva moturi pe care se sprijina fiecare felie cu caramel Foaia de blat ramasa se pune pe o tava si se imparte in cate bucati puteti,apoi se pune peste ea un caramel facut din. Zaharul se pune in cratita si se caramelizeaza usor ,se adauga untul si zeama de lamaie si se amesteca pana se topeste caramelul ,se toarna peste foi si se lasa sa se raceasca.

Poze

Tort dobos, poza 1Tort dobos, poza 2Tort dobos, poza 3Tort dobos, poza 4



Comentarii:

stejar, 29/12/2013

EXCELENT TORT !!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/03/2013

ESTE NEMAIPOMENITA DE BUNA SUCCES PA MAI DEPARTE

(0) (0) Abuz
21/11/2012

Delicios

(0) (0) Abuz
18/10/2011

Arata super,si este si bine explicata.Felicitari!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort dobos
Tort dobos
8 porții
4 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort dobos
Tort dobos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort dobos
Tort dobos
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: