Petitchef

Tort eclair cu cappuccino si caramel

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru aluat Eclair

100 ml lapte

100 ml lichior de ciocolata

50 ml rom

un praf de sare

1 plic zahar vanilat Bourbon

60 gr unt de alune de padure

40 gr unt

150 gr faina, cernuta

4 oua

Pentru pudding cu cappuccino

1 pastaie de vanilie

300 ml lapte

200 ml cappuccino

100 gr zahar brun

6 linguri amidon alimentar

Pentru pudding cu ciocolata

400 ml lapte

100 ml sherry

100 gr zahar brun

30 gr pudra de cacao

6 linguri amidon alimentar

Pentru caramel

300 gr zahar tos

3 linguri miere

100 ml apa

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita colorant alimentar rosu

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
    Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
    Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat 2 inimi mari.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.
    Intre timp se prepara pudding-urile.Pentru pudding-ul cu cappuccino, se pune laptele cu cappuccino intr-o cratita pe foc potrivit.Se taie pastaia de vanilie in 2, pe lungime, se rad semintele si pun in cratita cu lapte.Se lasa sa dea in clocot apoi se stinge focul si se lasa sa infuzeze 30 minute.Dupa 30 minute se scoate pastaia de vanilie si se arunca.Laptele cu cappuccino se pune din nou pe foc si se aduaga 100 gr zahar brun .Amidonul alimentar se dizolva in 100 ml apa rece apoi se toarna in cratita.Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
    Pentru pudding-ul cu ciocolata, se pune laptele cu sherry si 100 gr zahar brun intr-o cratita pe foc potrivit.Intr-un vas se amesteca pudra de cacao cu amidonul si 100 ml apa rece apoi se aduga in cratita cu lapte. Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
    Pentru caramel, se topeste zaharul cu mierea si apa si se lasa pe foc pana cand capata culoarea caramelului.Apoi se ia cratita de pe foc si se adauga vanilia si colorantul.
    Pentru asamblare, se pune o inima pe farfurie se unge cu pudding de ciocolata, apoi cu pudding cu cappuccino iar apoi din nou cu cel cu ciocolata si se acopera cu cealata inima.Se toarna siropul caramel peste intreg tortul (daca s-a intarit se pune din nou pe foc pana cand devine lichid) apoi se lasa cateva minute pana cand se va intari.Tortul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia.

Poze

Tort Eclair cu cappuccino si caramel, poza 1Tort Eclair cu cappuccino si caramel, poza 2


Comentarii:

bairen_love
bairen_love, 18/12/2013

Vai cu ma-ta intr-un loc !!!!!!!! mai are si forma de inimioara , ca e prea frumos, un ZEU ca mine ar gati mai bine.pt ca Zeii stiu absolut TOT

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
LALYCA
LALYCA, 14/03/2010

Arata super!Felicitari.

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort eclair cu cappuccino si caramel
Tort eclair cu cappuccino si caramel
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: