Petitchef

Tort ecler

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Blatul de ecler:

5 oua

300 ml apa

400 gr faina

75 ml ulei, sare


Crema pentru de ecler:

4 oua ,

700 ml lapte

7 lg faina, z. vanilat,

100 g unt

3 lg cafea, es de rom


Crema de ornat:

300 g mascarpone,

4 galbenusuri

250 g zahar,

pudra,

2 lg de lichior,

15 g geletina,

z. vanilat


Pentru caramel:

100 g nuca

250 g zahar

Preparare

  • Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot.
  • Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.
  • Se toarna compozitia cu un pos si se coc la 160 grade. Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte .
  • Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele. Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si geletina dizolvata.
  • Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila. Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema npentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.
  • Se lasa la frigider cel putin o ora. Ca o sugestie de design, fiecare ecler care este pus in picioare , poate fi tras in ciocolata, sau turnat o glazura peste ele, etc. Este prima data cand fac aceasta reteta, si fiind foarte curioasa cum iese la gust, nu m-a gandit si la alt design.
  • Se toarna compozitia pe o foaie de copt, se intinde si se lasa la racit, apoi se zdrobeste cu sucitorul si se pune deasupra tortului. Sper sa va placa , este delicios si nu greu de facut, cojile de ecler putand fi facute cu o zi inainte. Daca, nu intelegeti ceva, astept sa ma intrebati, si o sa va raspund imediat.

Poze

Tort ecler, poza 1Tort ecler, poza 2Tort ecler, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort ferrero rocher
Tort ferrero rocher
8 porții
1h35m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu ciocolata
Tort tiramisu cu ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort ecler
Tort ecler
7 porții
4 ore
Dificil
4 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: