Petitchef

Tort foret noire (pentru micuta denisa)

Desert
3 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3

Blat:

3 x 2 oua

3 x 1 cana zahar

3 x 1/2 cana ulei

3 x 2 cani faina

3 x 1 cana lapte

caldut

3 x 3 linguri gem

3 x 3 linguri cacao

3 x 2 linguri



Umplutura:

coaja si zeama de la doua portocale

1 borcan de 750 g de compot de visine fara samburi 250 g visine si cirese proaspete 200 g cirese confiate

250 g zahar

9 linguri lichior de visine

1500 g smantana dulce

4 plicuri intaritor de frisca

300 g ciocolata cu visine

200 g cicolata amaruie

Preparare

  • Inmultit fiecare ingredient cu 3, deoarece am copt foile pentru blat separat. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul . La final se adauga faina, cacaoa si fulgii de cicolata .Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se coace in cuptor la 175 de grade C, aproximativ 20 de minute. Se verifica cu scobitoarea pentrut a vedea daca s-a copt. Se coc trei foi de blat individuale, si pentru ca nu pus praf de copt in compozitie nu au crescut ciudat, au ramas toate la aceeasi grosime. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine.
  • Intr-o craticioara se pune pe foc coaja si sucul de portocala si 125 g zahar, cand incep sa dea in clocot se adauga ciresele si visinete, toate. Se lasa pe foc pana se inmoaie. Se dau de pe foc si se adauga lichiorul de visine, se mai amesteca de doua ori si se lasa putin la racit. Apoi se strecoara bine de tot si se amesteca cu zeama de la compotul de visine, amestecul o sa-l folosim ca sa insiropam blatul.
  • In cratita in care am fiert visinele se pune la foc 500 g smantana dulce cand incepe sa faca bule se da deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam bine pana se topeste. Intre timp se bate 100 g smantana dulce cu 125 g zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari.
  • Ultimul blat se insiropeaza doar pe partea care va sta in interior, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, si se incepe ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca. Deoarece facut tortul pentru fetita prietenei mele care a fost botezata azi realizat ornament botosei din pasta de lapte praf asa cum vazut pe blogul Lissei

Poze

Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 1Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 2Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 3Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 4Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 5Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 6Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 7Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 8Tort Foret Noire (Pentru micuta Denisa), poza 9




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort foret noire ( padurea neagra)
Tort foret noire ( padurea neagra)
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort....pentru tata
Tort....pentru tata
12 porții
1h40m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: