Inmultit fiecare ingredient cu 3, deoarece am copt foile pentru blat separat. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul . La final se adauga faina, cacaoa si fulgii de cicolata .Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptor la 175 de grade C, aproximativ 20 de minute. Se verifica cu scobitoarea pentrut a vedea daca s-a copt. Se coc trei foi de blat individuale, si pentru ca nu pus praf de copt in compozitie nu au crescut ciudat, au ramas toate la aceeasi grosime. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine.
Intr-o craticioara se pune pe foc coaja si sucul de portocala si 125 g zahar, cand incep sa dea in clocot se adauga ciresele si visinete, toate. Se lasa pe foc pana se inmoaie. Se dau de pe foc si se adauga lichiorul de visine, se mai amesteca de doua ori si se lasa putin la racit. Apoi se strecoara bine de tot si se amesteca cu zeama de la compotul de visine, amestecul o sa-l folosim ca sa insiropam blatul.
In cratita in care am fiert visinele se pune la foc 500 g smantana dulce cand incepe sa faca bule se da deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam bine pana se topeste. Intre timp se bate 100 g smantana dulce cu 125 g zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari.
Ultimul blat se insiropeaza doar pe partea care va sta in interior, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, si se incepe ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca. Deoarece facut tortul pentru fetita prietenei mele care a fost botezata azi realizat ornament botosei din pasta de lapte praf asa cum vazut pe blogul Lissei