Petitchef

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Desert
8 porții
30 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Ingrediente pentru blaturile 1 si 4 (cel mai deschis la culoare si cel mai inchis la culoare)

1. 225 gr unt topit la bain-marie

2. 225 gr zahar fin

3. 175 gr faina

4. 85 gr nuci macinate

5. 2 lingurite praf de copt

6. 3 oua

7. 150 ml crema Quark

8. esenta de vanilie

9. 5 linguri pudra de cacao

Ingrediente pentru blaturile 2 si 3

1. 225 gr unt topit la bain-marie

2. 225 gr zahar brun

3. 175 gr faina

4. 85 gr migdale macinate

5. 2 lingurite praf de copt

6. 3 oua

7. 150 ml crema Quark

8. esenta de vanilie

9. 1 lingura pudra de cacao


Ingrediente pentru glazura:

1. 140 gr ciocolata neagra

2. 140 gr ciocolata cu tiramisu (am folosit Schogetten)

3. 300 ml smantana dulce


Ingrediente umplutura:

1. 360 gr dulceata de caise

2. 3 linguri pline cu sos de caramel

Preparare

  • Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza oricarui alt eveniment. Fiindca a trebuit sa calatoreasca niste sute de kilometri, l-am ornat in graba, chiar in noaptea de Inviere, atunci cand ne-am asezat cu totii la masa. Dar daca la capitolul estetica era loc de mai bine, mie una gustul mi-a placut tare mult. In plus, este satios si poti servi feliute subtiri, ies macar 12 portii.

    Desi poate sa para migalos, chiar nu este, cu atat mai mult daca ai spatiu (tavi si cuptor incapator) sa coci doua forme in acelasi timp, practic injumatatesti timpul de coacere. Farmecul sectiunii este dat de dégradé-ul blaturilor. In principiu, si dupa coacere iti vei putea da seama de nuanta fiecaruia si le vei putea aranja dar nu te stresa daca le zapacesti, va arata frumos oricum.



    Cuptorul il preincalzesti la 170 de grade. Pe fundul a doua forme cu diametrul de 20 cm pui cate un cerc de hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Cum spuneam, ideal este sa ai doua tavi, eu insa am avut una singura, antiaderenta, asa ca am facut rand pe rand fiecare blat.

    Pentru blaturile 1 si 4 amesteci cu mixerul toate ingredientele, mai putin cacaua. Imparti compozitia in doua (inseamna cam 480 de gr fiecare jumatate de compozitie). O jumatate o torni ca atare in tava iar cealalta jumatate o amesteci cu cacaua si apoi o torni in cea de-a doua tava. Bagi ambele tavi la cuptor, pentru 20-25 min, apoi scoti blaturile si le lasi la racit pe un gratar.

    In rastimpul asta, te ocupi de celelalte doua blaturi, urmand tot acesti pasi. Amesteci toate ingredientele mai putin cacaua. Imparti amestecul in doua, intr-o parte adaugi si cacaua si torni fiecare jumatate de compozitie in cate o tava. Pui la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20-25 min si apoi lasi la racit pe un gratar.

    Cand blaturile s-au racit, amesteci dulceata de caise cu caramelul si mixezi cu mixerul vertical sau cu blenderul pana obtii o pasta (dulceata are si pulpa de fruct care trebuie pasata). Imparti amestecul in trei si cu o treime ungi blatul cel mai deschis la culoare, suprapui blatul urmator ca nuanta, il ungi cu inca o treime de pasta, asezi blatul cu putina cacao (cel in care ai pus doar o lingura), ungi cu restul de pasta si pui si ultimul blat, cel mai inchis la culoare.

    La foc mic pui toate ingredientele pentru glazura si ameteci pana se topeste ciocolata si se formeaza o crema uniforma ca textura si culoare. Tortul l-am pus pe un gratar, deasupra chiuvetei pentru a nu murdari cu ciocolata care s-ar fi putut scurge in "procesul glazurarii".

    Lasi glazura 10 min sa se raceasca, cat sa fie manevrabila dar nu complet lichida. Cu ajutorul unei spatule , intinzi peste tort, insistand mai intai pe uniformizarea marginilor blatului, apoi treptat imbraci tot tortul in ciocolata. Lasi ciocolata sa se intareasca la temperatura camerei pentru a-si pastra luciul. Pofta buna!


    Nota: Inspirata (dar si modific

Poze

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel), poza 1Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel), poza 2Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel), poza 3



Comentarii:

05/01/2014

Ok
nu mi sa parut foarte interesanta ca si ciiocolata cei care ati dat peste 3 stele nu aveti esnta de bucatari pa

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Interesannt..

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Care este diferența între blaturi? La gust și consistență totul e identic! La asemenea blaturi pui doar cremă de dulceață?!?! Glazura ce gust are: tiramisu, ciocolată neagră, brânză, smântână, gelatină ...carton? O fii gustoasă dar nu are ștaif!

(0) (0) Abuz
16/07/2012

Un tort foarte bun l_am facut.

(0) (0) Abuz
15/07/2012

Tort de Paste la mijlocul lui iulie??? Sunteti varza!!!!

(0) (0) Abuz
15/07/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
02/02/2012

Este Un T

(0) (0) Abuz
20/01/2012

Ma cacao in reteta voastra

(0) (0) Abuz
simona24
simona24, 01/05/2011

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu caramel si ciocolata
Tort cu caramel si ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu ciocolată și caramel
Tort cu ciocolată și caramel
15 porții
2 ore
Ușor
2 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: