Petitchef

Tort inimos

Desert
6 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat avem nevoie de:

100 g biscuiti

100 g nuci

60 g unt


Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:

200 g ciocolata amaruie

2 linguri zahar pudra

300 ml frisca lichida

1/2 pachetel galatina Dr. Oetker

1 lingurita coniac


Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:

500 ml suc de mandarine, portocale, exotic (ce doriti)

50 g zahar

capsune din compot sau dulceata cate doriti

1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker


Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:


200 ml frisca lichida

50 g zahar

100 g ciocolata alba

3 lingurite gelatina Dr. Oetker

Preparare

  • Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
    Pentru mouse-ul de ciocolata.
  • Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
    Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.
  • Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul cu gelatina hidratata si topita la bain-marie preventiv intr-o unda subtire, amestecand si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
    Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.
  • Gelatina de fructe
    200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
    Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.
  • Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
    Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
    Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
  • Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie .
  • In cazul meu folosit coniac la reteta, pentru-ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori.

Poze

Tort inimos, poza 1Tort inimos, poza 2Tort inimos, poza 3Tort inimos, poza 4Tort inimos, poza 5Tort inimos, poza 6Tort inimos, poza 7Tort inimos, poza 8Tort inimos, poza 9



Comentarii:

Sipoteanu Iuliana, 24/02/2010

Arata nemaipomenit

(0) (0) Abuz
joly-gina, 16/02/2010

Arata super
bravo
il facem si noi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort winter
Tort winter
4 porții
3h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort inimos cu frisca si ciocolata
Tort inimos cu frisca si ciocolata
5 porții
1h30m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: