Petitchef

Tort Pina-colada

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

blatul:

crema:

sirop:

Preparare

  • Albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase . Se adauga esenta de rom in galbenusuri, apoi se inglobeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La urma se incorporeaza albusurile spuma amestecand cu atentie, prin rasturnare. A inversat aluaturile, pentru ca vasul cu albusuri era mai mare.
  • Se coace compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie si unsa cu ulei, aproximativ 30 de minute la 170 de grade (foc potrivit). Se scoate cand este gata, se lasa cateva minute in tava apoi se desprinde hartia de copt si se lasa pe un suport metalic la racit minim 30 de minute.
  • Crema:
    se scoate ananasul din conserva si se pun rondelele la scurs. Se inmoaie gelatina in apa rece 10 minute, apoi se pune la bain marie sa se dizolve, dar atentie sa nu fiarba nici apa din vasul de dedesubt! Gelatina sa nu fie mai fierbinte de 60 de grade pt ca se distruge.Cand este calduta se inglobeaza intr-un amestec facut din lichiorul de cocos si sucul de ananas.
  • Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
  • Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
  • A mai folosit gem de caise. Tortul mic, diferente:a umplut cu crema si cu gem de caise in loc de felii de ananas, pentru ca nu mai aveam, doar la decor am folosit 2 felii. L-a insiropat mai tare decat pe cel mare, neintentionat, dar a iesit mult mai bun la gust.


Poze

Tort Pina-colada
Tort Pina-colada - poza 2
Tort Pina-colada - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează