Petitchef

Tort pina colada

Desert
8 porții
1 oră
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
blatul: 4 oua, 1 plic de zahar vanilat, 100 g zahar, esenta de rom, 75 g faina, 75 g amidon, o lingurita rasa de praf de copt.

crema: 10 g gelatina (un plic), o conserva cu rondele de ananas, 200 ml lichior de cocos, 150 ml suc de ananas din conserva, 500 ml frisca (lichida sau smantana speciala), 1 plic de intaritor de frisca.

sirop: 4 linguri de zahar, 250 ml apa, esenta de vanilie sau de rom.

Preparare

  • Albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase (cu cat sunt mai cremoase galbenusurile cu atat blatul va fi mai pufos si mai fin). Se adauga esenta de rom in galbenusuri, apoi se inglobeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
    La urma se incorporeaza albusurile spuma amestecand cu atentie, prin rasturnare.
    Se coace compozitia intr-o forma de tort (de 26 cm) tapetata cu hartie si unsa cu ulei, aproximativ 30 de minute la 170 de grade (foc potrivit). Se scoate cand este gata, se lasa cateva minute in tava apoi se desprinde hartia de copt si se lasa pe un suport metalic la racit minim 30 de minute.
    Crema: se scoate ananasul din conserva si se pun rondelele la scurs. Se inmoaie gelatina in apa rece 10 minute, apoi se pune la bain marie sa se dizolve, dar atentie sa nu fiarba nici apa din vasul de dedesubt! Gelatina sa nu fie mai fierbinte de 60 de grade pt ca se distruge.
    Cand este calduta se inglobeaza intr-un amestec facut din lichiorul de cocos si sucul de ananas.
    Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca batuta (daca se poate,naturala). Se da la rece.
    Blatul se taie in trei pe orizontala. Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
    Foile se ung cu crema si pe fiecare strat de crema se pun 2-3 rondele de ananas sau mai bine bucatele mici pt ca rondelele se taie foarte greu cand portionati tortul in felii.
    Restul de 250 ml de frisca se bate cu telul impreuna cu pliculetul de intaritor si se decoreaza tortul pe deasupra dupa dorinta.

Poze

Tort Pina Colada, poza 1Tort Pina Colada, poza 2Tort Pina Colada, poza 3



Comentarii:

07/11/2014

Același comentariu: excelent tort din toate punctele de vedere!

(0) (0) Abuz
06/11/2014

Arata bine

(0) (0) Abuz
vpepuskas7, 16/01/2011

Excelent4 si usor de facut!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort spirala cu ananas
Tort spirala cu ananas
4 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort florica
Tort florica
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort pina-colada
Tort pina-colada
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: