Petitchef

Tort sah cu visine

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru crema ai nevoie de:

Preparare

  • Pentru sirop folosesti zeama de la compot, iar pentru decor iti trebuie cca 200ml frisca lichida, 50g ciocolata neagra, 15-16 cirese confiate.
  • Cum procedezi:
    Pentru blat,tapetezi o tava de tort cu diamentru de 22-24 de cm cu hartie de copt si aprinzi cuptorul; bati ouale spuma cu mixerul, iar spre sfarsit adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mai bati 2-3 minute; intre timp, pui ciocolata la topit pe baie de aburi.
  • Faina, praful de copt, cacaua, zaharul ramas se amesteca separat intr-un alt vas. In spuma de oua se adauga, alternativ si putin cate putin, ciocolata si amestecul de faina, iar in final aromele.Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul blatului iese curata.
  • Se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti egale. Una dintre ele se mai taie in 2 inca o data, iar cealalta jumatate se portioneaza in 5 cercuri concentrice, cat mai egale posibil ca grosime.A cam gresit la partea asta intrucat am portionat si cealalta jumatate in 2, iar cercurile au iesit cam subtiri.
  • Pentru crema, freci galbensurile cu zahar si adaugi laptele, apoi intraga compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se dizolva tot zaharul. Gelatina se lasa 5 minute sa se hidrateze in 100ml de apa rece, apoi se dizova in cei 250ml de cherry, la foc mic. Dupa ce s-a dizovat gelatina, compozitia se toarna usor peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
  • Se lasa la friguder pana ce se mai raceste si incepe sa se coaguleze. Intre timp, batem frisca si cand crema de galbenusuri a ajuns la temperatura camerei, amestecam cu grija cele 2 compozitii pana la inglobarea completa.
  • Intr-o forma de tort detasabila, asezam un strat de blat intreg, din cele 2 subtiri,se insiropeaza si punem un strat de crema.Punem primul inel de blat, cel mai mare, al treilea si in final cerculetul din mijloc, cel mai mic. Se insiropeaza, apoi se umple spatiile goale cu crema si din loc in loc se presara visine, care se indeasa putin in interior.
  • Punem si celelalte 2 cercuri de blat deasupra spatiilor umplute cu crema, se insiropeaza, apoi umplem iarasi spatiile goale cu crema si presaram restul visinelor. Acoperim intregul nivel cu ultimul strat de crema, apoi asezam si ultimul strat de blat care se insiropeaza.
  • Tortul se da la frigider pentru minim 3-4 ore, apoi se da cu un cutit pe margine si se scot peretii detasabili. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se formeaza flori de ciocolata.Metoda am mai explicat-o cand am facut tortul cu mousse de banane .
  • Frisca se bate bine, se aseaza pe tort, se pun ornamentele de ciocolata, rozete de frisca si cirese confiate si tortul este gata sa fie servit.


Poze

Tort sah cu visine
Tort sah cu visine - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează