Petitchef

Tort savoare cu piersici

Desert
8 porții
2 ore
40 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Ingrediente


Pentru blat:

* 6 oua,

* 6 lg de zahar,

* 6 lg de faina,

* 25 gr. de cacao

* 1 plic zahar vanilat

* 1 praf de copt

* 1 cutie piersic în sirop de 800 gr , 1 plic GELFIX 2:1


Genache ciocolata de pe tort:

* 300 gr frisca Hulaha,

* 200g de ciocolata (de preferinta neagra)

Decor

* 200gr frisca,

* 1 plic intaritor de frisca,

* migdale prajite pentru decorare.

Preparare

  • Blatul:
    Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se imparte in doua jumatari, una se lasa cum este, iar in a doua jumatate se adauga cacao cernuta, incorporand cu grija.
    Puneti o bucata de hartie de copt in tava in care veti coace pandispanul, fie pe rand fie impreuna daca aveti 2 forme ( 22x22).

    Gelatinarea piersicilor:
    Se scurg piersicile(jumatati) din conserva. Se pastreaza 2 jumatati pentru decor. La o conserva mare rezulta si cca. 250 gr suc. Acesta se pune la fiert cu fructele taiate in feli, adaugandu-se un plic de gelfix, care o intareste, ca un aspic. Inainte de a se raci complect, se intinde pe primul blat, eu l-am folosit pe cel cu cacao. Se acopera cu celalalt blat.

    Crema ganache :
    Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa care isi dubleaza si volumul. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta . Se rastoarma peste tort, doar deasupra.

    Cele 200 gr frisca se bat cu 2 lg. zahar praf, adaugand la sfarsit si intaritorul de frisca. Se imbraca tortul cu frisca doar pe partile laterale si apoi se tapeteaza cu migdale prajite putin in cuptor, pentru a capata culoare.
    Cele doua piersici retinute se taie in evantai. Se aseaza in doua colturi opuse.
    Pofta buna!

Poze

Tort Savoare cu Piersici, poza 1Tort Savoare cu Piersici, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/02/2018

Super am sa incerc

(0) (0) Abuz
21/05/2013

ESTE SUPER.

(0) (0) Abuz
20/05/2013

Cred ca e bun.

(0) (0) Abuz
edithke, 20/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
19/05/2013

Ah

(0) (0) Abuz
rosala ceci
rosala ceci, 19/05/2013

Cind ma intorc acasa, o voi incerca!

(0) (0) Abuz
19/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
14/01/2013

O nebunie de arome!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!
Tort de piersici cu mure -2 ani de blog!
8 porții
1h5m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de piersici
8 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: