Petitchef

Tort vis de vara

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blatul :

100 g ciocolata amaruie

50 g ciocolata cu lapte

100 g unt

5 oua

Un praf de sare

100 g miez nuca

100 g zahar brun

100 g faina

2 lingurite praf de copt

½ lingurita praf de cafea

1 lingura de rom

2 linguri cognac

1 plic jacobs ice coffe menta

1 lingura rasa de cacao

1 lingurita coaja de portocale


Crema :

400 g branza de vaci

400 branza mascarpone

Sucul unei portocale dulci acrisoare

Coaja de la o portocala

Coaja de la o lamaie

100 g zahar tos

Esenta de vanilie

1 plic de gelatina granule


Decor si asanblare :

Fructe de padure

Frunzulite de menta

Cateva linguri de gem zmeura

Visine sau capsuni

Frisca 300 ml

1 lingura de zahar

1 plic intaritor de frisca

Preparare

  • Blatul :
    Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie.
  • Untul se adauga la galbenusuri si la urma ciocolata topita la bain marie. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se pune intr-un castron mai mare compozitia de galbenusuri si se pune treptat cate putin din albusuri si faina amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se adauga compozitia.
  • Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Se deschide usa cuptorului nu mai devreme de 30 de minune si se face testul cu scobitoarea. Daca pe margine este gata dar in mijloc este putin moale se datoreaza ciocolatei dar este facut, nu se lasa mai mult caci blatul va fi batos.
  • Crema :
    Branza de vaci se da prin sita si se mixeaza cu toate celelalte ingredientele mai putin gelatina. E prepar plicul de gelatina cu doar 50 ml de apa si nu 100 cum este trecut pe ambalaj ca sa iasa cum trebuie. Dizolvam gelatina in cei 50 ml apa rece si se lasa 10 minute dupa care se pune la bain marie doar cat sa se topeasca granulele fara a o fierbe.
  • Cand s-a racit se adauga treptat la branza amestecandu-se usor. O dam la rece pana pregatim blatul. Dulceata de zmeura se da prin sita pentru separarea samburilor pe care-i aruncam. Taiem blatul in 4 parti.
  • Asanblare blat :
    In forma detasabila de tort se aseaza o folie alimentara mai mare cu care se imbraca peretii formei. Asezam primul blat, in ungem cu dulceata, asezam al doilea blat, crema, apoi al treilea blat pe care il ungem cu dulceata si in final ultimul blat.
  • Se pune o foaie de copt deasupra blatului si apoi folia alimentara. Se aseaza o greutate peste el si se da la frigider pana a doua zi. Desfacem usor forma si inlaturam folia. Asezam tortul pe farfurie, il imbracam in frisca si ornam cu fructe.

Poze

Tort vis de vara, poza 1Tort vis de vara, poza 2Tort vis de vara, poza 3Tort vis de vara, poza 4Tort vis de vara, poza 5Tort vis de vara, poza 6



Comentarii:

15/07/2017

Se vede cit colo ca este facut cu...dragoste...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort vis de primavara
Tort vis de primavara
8 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tort alb cu visine si ciocolata
Tort alb cu visine si ciocolata
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu tichie de visine
Tort de ciocolata cu tichie de visine
6 porții
1h40m
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele15 retete de salate de vara15 retete de salate de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: