Petitchef

"valurile dunarii" cu caise

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor
Din categoria "Prajiturile bunicii" va prezint o surpriza delicioasa de sezon.
Este mai mult decat un chec, este un blat de chec marmorat, cu cateva surprize zemoase.......de neuitat!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat de chec:

250g unt moale

250g zahar

5 oua

350 g faina

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

300g caise din compot


Crema de vanilie:

500ml lapte

1 plic praf de budinca de vanilie

100g zahar

250g unt

4 linguri suc de lamaie


Pentru ornat:

75 g ciocolata cu lapte

Preparare

  • Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.
    Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor(aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).
    Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat.
  • Introducem la cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute(sau infunctie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.
  • Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.
  • Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.



Comentarii (15):

18/07/2012

Cred ca este foarte buna

(0) (0) Abuz
17/07/2012

Am pregatit prajitura la sfarsitul saptamanaii trecute. A iesit exact ca si in poza, o frumusete si o bunatate de desert, cu toate ca nu sunt o mare gospodina, dar mi-a reusit cum nu se poate mai bine!

(0) (0) Abuz
07/07/2012

Minunata! merta incercata...astazi!

(0) (0) Abuz
07/07/2012

Ffffffffffffffff bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 06/07/2012

Sambata , cu siguranta o voi ,,executa"

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Toate retetele sant excelente

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Este nemaipomenita

(0) (0) Abuz
Ikadada, 06/07/2012

Pentru utilizatorul care a dat o stea: atat in blat cat si pentru crema se folosesc cate 250g. unt(250g + 250g = 500g unt).
Daca pe viitor sant nelamuriri sau poate nu sunteti sigura de ceva anume, fiecare are adresa de email si se poate scrie pentru a cere lamuriri. O zi buna
Iar pentru celelalte doamne, va multumesc :X !!!!

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Chiar am s-o incerc, pt.ca pare delicioasa ! Multumesc.

(0) (0) Abuz
06/07/2012

Arata destul de delicios desertu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura valurile dunarii / donauwelle
Prajitura valurile dunarii / donauwelle
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii
Prajitura valurile dunarii
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii
Prajitura "valurile dunarii"
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: