Petitchef

Dovleac cu pe?te ?i creve?i

În Thailanda este exact invers decât la Bucure?ti, e mai ieftin s? "ie?i în ora?" s? m?nânci, decât s? g?te?ti acas?. Asta pentru c? ai nevoie în medie de zece ingrediente pentru un singur fel de mâncare, care te costa în final o mic? avere, chiar dac? mergi ?i le iei din pia??. Nu ai cum s? te ba?i cu restaurantele care 1. cump?r? en-gross ?i 2. sunt de?inute de localnici, care beneficiaz? de pre?uri mai mici decât albii la orice.

Motiv pentru care, ziceam ?i mai demult, am mâncat mult? mâncare thai de când ne-am întors la început de noiembrie. Dar pân? când? O ?edin?? de grocery shopping acum dou? zile a fost suficient? pentru a-mi furniza ingrediente pentru inven?ii, cel pu?in o s?pt?mân?.

Prima pe list? a fost aceast? mânc?ric? de dovleac. Nu dovlecel, ci dovleac în toat? regula, foarte asem?n?tor la pulpa din interior cu cei care ne dau nou?, românilor, semin?ele de mâncat în fa?a televizorului. Amuzant este c? de fiecare dat? când cump?r, îmi aduc aminte de bostanii pe care bunica îi cre?tea între rândurile de porumb ?i din care nu folosea pentru uz caznic decât sus-numitele semin?e, restul era mâncarea porcilor.


Am preparat totul în wok, în 30 de minute. Am folosit pentru dou? por?ii:
- dou? felii mari de dovleac
- trei felii de pe?te (de 3 cm l??ime)
- 10 creve?i mici
- o c?p??ân? de usturoi
- dou? fire de ceap? verde
- o liguri?? de semac (am zis c? g?sesc eu la ce s?-l folosesc!)
- o lingur? de ulei
- dou? ce?ti cu ap?
- jumatate de lingur? de sos de soia

Dovleacul, l-am cur??at de coaj? ?i de semin?ele din interior ?i l-am t?iat cubule?e. Am încins wok-ul ?i odat? cu el lingura de ulei ?i pe cea de soia, dup? care am ad?ugat dovleacul. L-am c?lit pre? de dou? minute, dup? care am pus apa (nu e musai s? fie 2 ce?ti, ci cât s? acopere dovleacul) ?i l-am l?sat s? musteasc? pân? când apa s-a evaporat aproape complet.

Am ad?ugat pe?tele, t?iat ?i el cubule?e, împreun? cu creve?ii, usturoiul cur??at ?i m?run?it, ceapa verde t?iat? m?runt. Le-am c?lit pe toate pân? când pe?tele ?i creve?ii ?i-au schimbat culoarea. La momentul ?sta ?i dovleacul e schimbat la fa??, o nuan?? mai închis ?i începe s? se f?râmi?eze un pic, semn c? e f?cut. La final am pus semacul - nu e oblogatoriu, eu l-am folosit pentru c? nu vroiam s? fie mâncarea prea dulce. Sare nu am ad?ugat pentru c? î?i luase deja din sosul de soia.


Nu am apucat s?-l mânc?m imediat ce l-am g?tit. Via?a pe insul? este foarte solicitant?, mereu e ceva de f?cut înainte de 6 când se întunec?. A mers excelent pe post de cin?, îns?.








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovleac copt
Dovleac copt
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac copt cu sferturi de ceapa
Dovleac copt cu sferturi de ceapa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoase10 motive sa consumam seminte de dovleac10 motive sa consumam seminte de dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: