Petitchef

Drob de miel

Drob de miel
Ficatul, pl?mînii ?i rinichii de la un miel de 6—8 kg (gata t?iat), 150 g ceap?, 100 g franzel?, 50—80 ml untdelemn, 100 ml smîntîna (se poate ?i f?r?), 3—4 ou?, sare, piper, ienibahar, m?rar, p?trunjel, tarhon.
M?runtaiele de miel se controleaz? cu aten?ie s? nu aib? fire de p?r ?i se spal? repede sub jet de ap?, f?r? a se ?ine în ap? rece. Ceapa tocat? m?runt se c?le?te, un minut, cu 5—6 linguri untdelemn ?i apoi se adaug? pl?mînii t?ia?i în buc??i mici, ca s? ias? aerul din ei, rinichii bine sp?la?i ?i t?ia?i în jum?t??i, iar acestea în buc??ele, o linguri?? cu vîrf de sare ?i cîte un vîrf de cu?it din fiecare condiment. Se pr?jesc toate la foc mic, acoperite, pîn? cînd scade apa ce o las?. Dup? ce s-au r?cit, se trec prin ma?ina de tocat, împreun? cu ficatul crud ?i cu franzela muiat?, o clip?, în ap? rece ?i bine stoars?. La toc?tur? se adaug? ou?le crude, smîntîna, cîteva frunze de ceap? verde t?iate în felii sub?iri, m?rarul, p?trunjelul, tarhonul (frunze), tocate ?i, apoi, se amestec? bine.
Intr-un vas termorezistent sau într-o crati?? de cea 2*72 1> sati într-o tav? sm?l?uit? mai mic?, se întinde prapurul de miel (care a fost ?inut în ap? ca s? nu se usuce); peste el se a?az? compozi?ia într-un strat de 3—4 cm grosime ?i apoi se aduc marginile acestuia peste toc?tura, ca s? o acopere (s? nu se usuce). Dac? nu ajunge, prapurul se poate completa cu o foaie sub?ire de aluat simplu, f?cut din f?in?, ap? ?i pu?in? gr?sime (care trebuie s? fie mai vîrtos, s? se poat? întinde în foaie sub?ire de 1/2 cm). De asemenea, este indicat „Aluatul cu brînz? de vaci”. Se întinde o foaie de 4—5 mm grosime, atît cît s? acopere baza ?i marginile era ?i?ei sau t?vii în care se va coace drobul; se de?art? umplutura peste aluat, se niveleaz?, se a?az? deasupra alt? foaie care s? acopere bine umplutura, ca acesta s? nu se usuce la copt ?i apoi se d? la cuptorul bine încins 30 minute. Aluatul va fi foarte fraged ?i drobul nu va avea gust de seu, ca atunci cînd se coace în prapur. Compozi?ia se poate coace ?i în vas termorezistent, uns bine cu margarina ?i tapetat cu pesmet, iar deasupra se pune o foaie de aluat ca s? nu se usuce.
Drobul se las? s? se r?ceasc? în vasul în care s-a copt ?i se serve?te rece, cu ceap? verde, ridichi etc.
Se poate preg?ti, la fel, din m?runtaie de purcel de lapte.







Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: