Ingrediente: 200 g zahar, 100 g malai 100 g faina, 100 g unt, 100 g ciocolata neagra, 100 g nuci, 6 oua, 50 ml lapte, 10 g praf de copt, 1 praf de sare, 10 g zaha...
Ingrediente: Blat : 75 g ciocolata cu lapte si amaruie 50 g unt 50 g zahar brun sau alb 2 oua mari 50 g nuca 50 g faina 1 lingurita praf de copt Un praf de sare 2...
Ingrediente: 100 g stafide inmuiate in rom 4 oua un praf de sare 1 plic zahar vanilat 3 linguri de zahar 250 ml de lapte 150 g de faina 1 praf de copt 1-2 linguri...
Ingrediente: 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala), 1 1/2 l. apa, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa, sucul de la o lamaie, 2 portocale;...
Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahar 150 ml apa zeama de lamaie 1 zahat vanilat 1 kg prune 1kg zahar 200 ml apa 2 linguri zeama de lamaie 1 zahar vanilat apa de var...
Ingrediente: 1 kg de mere ionathan o lingura de fructe din dulceata 100 g de unt sau margarina 4 oua, un pachetel cu zahar vanilat o lingura rasa cu faina 250 g ...
Ingrediente: 1 borcan de dulceata de visine, 100 gr miere, 125 gr margarina, 50 gr zahar pudra, 100 gr nuci, 1 lingura cu cacao, 1 vf praf nucsoara, sare....
Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 100 g zahar pudra 3 galbenusuri coaja de lamaie 1 varf de cutit sare fina 50g nuci macinate 3 linguri rom dulceata de cirese sa...
Ingrediente: 2 cani vin rosu sau rose 2 inguri de miere 1 baton vanilie nucsoara cuisoare ciocolata alba cateva tablete 1 lingurita dulceata de capsuni....
mal
Zilele trecute am facut dulceata de portocale. Urmand principiul de care nu ma dezmint "NIMIC NU SE ARUNCA, TOTUL SE TRANSFORMA", am transformat portocalele care dadeau semne ca vor sa se strice intr-o dulceata nemaipomenit de buna.
Din start
Am primit de la o pritena de a mea, fara se exagerez un lighean de cirese, adica erau asa si m-am gandit sa fac dulceata, insa eram asa fara chef, dar am zis hai sa vedem ce o sa iasa, am scos samburii, le-am spalat si apoi le-am pus in o
INGREDIENTE:
1 kg cirese galbene
1 kg zahar
250 ml apa
zeama de la o lamaie mai mica
PREPARARE:
Punem pe foc apa si zaharul
si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop mai gros.
Spalam ciresele, le rupem coditele
si l