Petitchef

Agedashi tofu

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g tofu(sau cat doriti)

ridiche alba(daikon)oroshi

1 lingurita de ghimbir proaspat(facut pasta)

ceapa verde(de primavara),tocata marunt

katakuriko sau(amidon din cartof sau amidon de porumb)

ulei pt prajit 300ml

Supa

1/2 cana de supa de dashi

1 lingurita de zahar (pt gatit)2 linguri de mirin(sau vin alb) 2ling,

Shoyu( sos de soia)(sau dupa gustul fiecaruia)

se pune la foc si se pregateste supa

Preparare

  • Se scurge tofu de saramura ,(se lasa la scurs cam 30 de minute).Dupa ce sa scurs de saramura ,il trecem usurel prin katakuriko(pe toate partile) si il prajim in ulei incins (170c)pana prinde o culoare aurie.
  • Se scoate pe o farfurie(sau castronas) ,se pune oroshi daikon,ceapa verde,putin ghimbir si la urma(un polonic ) supa de dashi(supa neaparat sa fie calda)
    Agedashi tofu se poate servi si cu ponzu.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Agedashidofu-tofu prajit
Agedashidofu-tofu prajit
2 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Pita cu salata a la grec si tofu afumat
Pita cu salata a la grec si tofu afumat
2 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Crema de tofu
Crema de tofu
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Tofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: