Petitchef

Baclava

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
foi de placinta,

sau foi filo ,

un pachet (12-15 bucati)

400 g nuca tocata marunt,nu macinata

1 lingura praf de scortisoara + 2-3 cuisoare - macinate

200 g unt topit sau ulei


Pentru sirop :

400 ml apa

400 g zahar

2 rulouri de scortisoara

2 cuisoare

vanile,rom

zeama de la 1/2 lamaie

3-4 linguri miere

Preparare

  • Nuca poate fi inlocuita cu fistic,sau alune.Restul ingredientelor si aromelor pot fi si ele variabile. Depinde daca reteta este turceasca, greceasca, arabeasca.
  • Aluatul se decongeleaza. Foile trebuie sa ajunga la temperatura camerei. Facem siropul. Punem la fiert apa,zaharul,mierea,zeama de lamaie,aromele .
  • Lasam sa fiarba 10 minute. Scoatem rulourile de scortisoara si cuisoarele din sirop. Siropul se va turna rece peste baclavaua calda. Tocam nuca cu un cutit,sau o punem intr-o punga rezistenta si o pisam cu facaletul.
  • Topim untul intr-o craticioara si pregatim o pensula . Foile se decupeaza pe marimea tavii. A facut baclavaua in tava mare.
  • Se lucreaza repede,pentru ca foile se usca repede.Eventual le tineti acoperite cu un prosop ud si stors bine,pana terminati capodopera. Se impart pe grupe de 3 bucati. Asezam o foaie in tava,o pensulam cu unt,apoi alta foaie,iar unt , a treia si iar unt. Dupa fiecare grup de 3 foi,punem nuca .
  • Si continuam,terminand cu ultimele trei foi. E important sa nu va zgarciti cu untul si sa nu uitati sa-l intindeti bine bine,pana la margini. Cand foile s-au terminat,punem tava la rece pentru o ora.
  • Apoi se scoate si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit,se taie prajitura in mici patrate,sau triunghiuri. Ca sa iasa frumos,ajutati-va de o rigla. Punem baclavaua in cuptorul incalzit la 180 de grade,pentru 25-30 de minute sau pana cand se bronzeaza frumos.

Poze

Baclava, poza 1Baclava, poza 2


Comentarii (15):

08/04/2014

Foarte ,foarte buna si usor de pregatit

(0) (0) Abuz
09/02/2014

Am mancat si este fffffffffoarte BUUUUUNAAAAAAAAAAA

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Fffff buna

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Super, usoara, ieftina si foarte buna !

(0) (0) Abuz
28/12/2013

F buna am sa o fac si eu pt revelion...

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Foarte buna a iesit:)

(0) (0) Abuz
27/11/2013

Felicitari.

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Ok

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Frumos,gustos

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Baclava
Baclava
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Baclava turceasca
Baclava turceasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Baclava
Baclava
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mojito cubanez
Mojito cubanez
1 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: