Petitchef

Bors cu afumatura

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
oase garf afumate, sau scarita afumata

ceapa verde

telina sau appio




rosii fara coaja in sos

bors

leustean

sare, piper

Preparare

  • Tocat legumele marunt si calit in ulei de masline, apoi adaugat oasele afumate.Turnat peste apa clocotita, si am lasat sa fiarba pana carnita de pe oase a fost moale.
  • Scos oasele, lasat la racit. Adaugat cartofii noi taiati cubulete, cand acestia au fost aproape fierti adaugat rosiile taiate si sosul lor.
  • Separat fiert borsul, luat spuma, si adaugat leustean taiat nu foarte marunt. luat carnea de pe oase, pus in ciorba, adaugat si borsul, mai dat un clocot si stins focul.Se serveste musai cu ardei iute !

Poze

Bors cu afumatura, poza 1Bors cu afumatura, poza 2Bors cu afumatura, poza 3Bors cu afumatura, poza 4Bors cu afumatura, poza 5


Comentarii (44):

angela silvina_i2013
angela silvina_i2013, 20/08/2016

ESTE FOARTE BUN SI CU ZEAMA DE VARZA.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/08/2015

E super

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
barakinga, 22/08/2013

Foarte delicios!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
21/08/2013

Wowwwww

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Minunata cine a facut reteta ii multumesc tare mult ca a mancato si sotu si copii mei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

E bun, il fac la fel

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Super bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Margareta, 15/01/2018

Eu cred ca e mai bine sa pui carnea la fiert in apa rece, sa iei spuma , apoi s-o lasi sa fiarba ,si mai tarziu adaugi legumele.... etc....ca in final sa fie toate fierte....

(0) (0) Abuz
John_, 15/01/2018

Hello mai Silvia, ca mi-era dor de cate-o reteta in stilul tau! Azi nu comentez nimic, doar iti salut revenirea!

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Salut John. Nu stiam ca am revenit, precum am zis, eu nu postez nimic aici, adminii de aici o fac.

23/08/2016

Eu nu pot și niciodată nu voi putea înțelege cum adică "se călesc" legumele în ulei. Păi este ciorba (unde în mod normal legumele se FIERB) sau mâncare diluată? Că eu asta interpretez:am călit legumele, deci mâncare (felul II), fierb legumele , deci ciorbă, respectiv supă. Nu aș putea mânca o mâncare scăzută diluată in vecii vecilor. Am o groază de prieteni, rude, cunoștințe și le-am întrebat dacă ele călesc legumele pentru ciorbă, și, la fel ca și mine, s-au mirat și au spus că așa ceva nu există, că legumele se FIERB. Deci, nu aș găti așa ceva în vecii vecilor, amin. Nici o stea nu meritaţi pentru mâncare scăzută diluată

(0) (2) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Ei bine, si eu tot asa am intrebat in stanga, in dreapta, inclusiv pe bucatareasa sefa de la nunta mea. Calesc legumele, cel putin la ciorba ardeleneasca au calit ceapa si morcovii 20 de minute, ca sa-i dea ciorbitei culoarea frumoasa portocalie, cand se adauga si smantana. Ce sa zic, fiecare face asa cum stie, asa cum ii place. Eu nu imi permit sa dau sfaturi daca cineva alege un mod anume de a prepara. Pace!


Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bors cu afumatura si cartofi
Bors cu afumatura si cartofi
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei
Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Bors de zarzavat
Bors de zarzavat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: