Petitchef

Bors la putina (moldovenesc)

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 kg tarite,

1 kg malai,

1/2 kg paine neagra,

1 kg huste sau 30 g drojdie,

1 crenguta de visin sau de marar.

Preparare

  • Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta, intr-o putina mica, intr-un borcan mare de sticla sau intr-un vas de pamint, si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta.
  • Se amesteca bine, se acopera, se lasa 5?6 ore, dupa care se adauga hustele sau maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si pwtina apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
  • Maiaua se adauga in vas cind compozitia este abia calduta, sa nu se opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga piinea neagra prajita, crenguta de visin, eventual si marar uscat si se pastreaza la loc cald.
  • Dupa 24 de ore, cind borsul s-a limpezit, se stoarce piinea si se scoate. Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se pastreaza la rece.

Întrebări:




Comentarii:

19/08/2013

Multumesc de reteta.Sper sa iasa bine.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mille feuille somon si mar verde
Mille feuille somon si mar verde
3 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Bors moldovenesc de vacuta
Bors moldovenesc de vacuta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bors ucrainean cu sfecla
Bors ucrainean cu sfecla
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: