Petitchef

Budinca de orez cu caramel

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
50 g unt

1 pahar de zahar

1/2 pahar (acelasi) frisca lichida- 200 g orez

100 g zahar

700 ml lapte

1 plic zahar vanilat

Preparare

  • Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.
  • Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.
  • Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
  • Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie. Se serveste cu sosul caramel.


Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de orez cu mere si stafide
Budinca de orez cu mere si stafide
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Budincă de orez :)
Budincă de orez :)
15 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Cum sa faceti caramel?
Cum sa faceti caramel?
1 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: