Petitchef

Buzunare cu ciuperci

Felul principal
6 porții
40 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 piept de pasare,

150 g branza de burduf,

150 g cascaval, busuioc,

patrunjel verde,

marar verde,

500-600 g ciuperci,

150 ml suc de rosii,

50 ml ulei (sau unt),

sare,

piper.

Preparare

  • Incepem cu ciupercile pe care le curatam le spalam. Razuim cateva ciuperci pt umplutura pe razatoarea cu gauri mari, restul ciupercilor le taiem bucati, le punem intrun bol si le dam deoparte. Pieptul de pasare se deprinde de pe os, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza, punem pe fiecare bucata de carne 1 lingura de ciuperci razuite, branza de burduf, cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mici, busuioc, verdeata tocata marunt, invelim ingredientele in carne sub forma unui buzunar, prindem cu scobitori.
  • Buzunarele astfel formate se soteaza in unt, le asezam apoi intro tava de cuptor. Punem restul ciupercilor in tigaie, se sareaza, se pipereaza, se soteaza 1-2 minute, adaugam sucul de rosii, lasam cateva minute, apoi asezam ciupercile in tava alaturi de buzunare, acoperim tava cu folie de staniol sau hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit timp de 15 minute, dupa care scoatem tava, luam folia si mai lasam inca 5 minute sa se rumeneasca.
  • A fi trebuit sa servim buzunarele alaturi de ciuperci, asezate pe frunze de salata verde, ornate cu gogosari rosii, iar deasupra presarate cu cascaval razuit, patrunjel si marar verde, busuioc. Nu a avut salata, nici gogosari, au rezultat 3 portii si au fost foarte apreciate, o sa mai reluam experienta.
  • O parte din ciuperci le razuim pt umplutura, o parte le taiem bucati. Pe fiecare bucata de carne punem ciuperci razuite, branza de burduf, cascaval, verdeata.
  • Formam ,,buzunarele,, si le prindem cu scobitori. Au rezultat 3 ,,buzunare,, Sotam ,,buzunarele,, alaturi de ciupercilor razuite ramase de la umplutura. Asezam ,,buzunarele,, in tava. Sotam restul ciupercilor, adaugam bulionul, condimentam, lasam pe foc 1-2 minute. Adaugam ciupercile. apoi dam tava la cuptor pt 15 minute.
  • Se aseaza cate un buzunar pe farfurie, cateva ciuperci, se presara cascaval si verdeata.

Poze

Buzunare cu ciuperci, poza 1Buzunare cu ciuperci, poza 2Buzunare cu ciuperci, poza 3Buzunare cu ciuperci, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada de porc cu ciuperci si cascaval
Rulada de porc cu ciuperci si cascaval
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Buzunare de pui cu sunca si parmesan
Buzunare de pui cu sunca si parmesan
2 porții
22 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: