Petitchef

Carbonara

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pachet spaghete

o cutie smantana

1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina

cateva felii de bacon

sare

piper

busuioc uscat

2 cuburi de branza topita cu smantana

1 lingura ulei

Preparare

  • Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.
  • Dupa ce le-a fiert le clatim cu apa rece si le lasam la scurs.
  • Intre timp punem o lingur ade ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe care l-a amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.
  • Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.
  • Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.

Poze

Carbonara, poza 1Carbonara, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Egg boats cu cascaval
Egg boats cu cascaval
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Carbonara cu dovlecel
Carbonara cu dovlecel
2 porții
40 min
Ușor
Rețetă Carbonara cu sunca
Carbonara cu sunca
6 porții
50 min
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Carbonara cu dovlecel
Carbonara cu dovlecel
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: