Petitchef

Carbonnades à la flamande - vita cu ceapa, in sos de bere

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1,3-1,4 kg carne de vita taiata cubulete

3 linguri de ulei

600 g de ceapa taiata solzisori

4 catei de usturoi tocati marunt

240 ml supa de vita

700 ml bere neagra

2 linguri de zahar brun

6 fire de patrunjel

1 frunza de dafin

jumatate de lingura de cimbru uscat

1 lingura si jumatate de amidon, amestecat cu 2 linguri de otet de vin alb

Preparare

  • Se incinge cuptorul. Carnea taiata cubulete se usuca cu servetele de hartie si se rumeneste intr-o tigaie cu ulei incins, apoi se pune de-o parte. In uleiul ramas se prajeste ceapa vreo 10 minute, pana capata culoare. Se ia de pe foc, se amesteca cu usturoi, sare si piper.
  • Intr-o oala se pune jumatate din carne si se acopera cu jumatate din ceapa, apoi se mai trage un strat din restul carne si restul de ceapa. Se toarna deasupra supa de vita fierbinte & berea si se adauga zaharul brun, patrunjelul, cimbrul si frunza de dafin. Se pune oala inapoi pe aragaz si se aduce la punctul de fierbere.
  • Se pune apoi capac si se da la cuptor la foc mic, vreo 2 ore si jumatate, pana ce carnea e frageda de-o rupi cu furculita. Atunci se scurge sosul rezultat (care inca nu e prea legat) intr-o cratita mai mica. Se adauga amestecul de amidon si otet si se omogenizeaza, apoi se lasa la fiert vreo 3-4 minute. Daca mai e nevoie, se mai adauga sare si piper.
  • Pentru ca asta e un fel de mancare in care aromele sunt mai puternice dupa ce au avut timp sa se intrepatrunda, poate fi facut si din timp - va fi mai bun a doua zi. Cand te hotarasti totusi sa-l mananci, se pune oala fie in cuptor, fie pe aragaz si se mai lasa la fiert 4-5 minute, pana se incalzeste bine. Cartofi fierti, cu patrunjel si unt, merg foarte bine langa.

Poze

Carbonnades à la flamande - Vita cu ceapa, in sos de bere, poza 1Carbonnades à la flamande - Vita cu ceapa, in sos de bere, poza 2Carbonnades à la flamande - Vita cu ceapa, in sos de bere, poza 3Carbonnades à la flamande - Vita cu ceapa, in sos de bere, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de vita cu sos de bere
Friptura de vita cu sos de bere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aripioare la cuptor cu sos de ceapa si bere
Aripioare la cuptor cu sos de ceapa si bere
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Carbonnade Flamande-Petitchef
Carbonnade Flamande-Petitchef
6 porții
4h15m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiCum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: