Petitchef

Cartofei rotofei ? versiunea 2.0

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5 cartofi mari

7 catel de usturoi

1 radacina de ghimbir proaspat

1 ceapa mare

200 g sunca sau 200g ciuperci

400 g cascaval

3 cutii de iaurt natural, ne dulce, gras

1 legatura de frunze de patrunjel

ulei

sare

piper

oregano

cartofi, cascaval, sunca, ceapa, patrunjel, ghimber, - sampinioni

Preparare

  • A pus cartofii la copt, intregi, cam la 200 °C, cam pentru 30-40 minute, pana s-au inmuiat putin. A tocat ceapa, sunca, usturoiul si ghimbirul. Cascavalul l-am dat prin razatoare. Ciupercile le-am taiat felii.
  • cascaval ras, sunca taiat:
    Intr-o tigaie am infierbantat putin ulei, am pus ceapa si am inmuiat-o usor la foc mic, dupa care am adaugat usturoiul si ghimbirul. Am sarat si-am piperat cum scrie cartea.
  • ceapa prajita:
    A amestecat de cateva ori si peste 5 minute am pus sunca. Am mai tinut tigaia pe foc inca 10 minute, fara a uita sa amestec. Dupa, am stins focul si am lasat sa se roceasca. Cu ciupercile am facut la fel.
  • Nu m-am sfiit si am incercat un cartof cu furculita. Daca furculita intra aproape usor, cartofii sunt aproape gata, ceea ce inseamna ca trebuie scosi neintarziat.
  • Am taiat cartofii in doua si i-am scobit de pulpa cu o lingura. Dupa ce tigaile s-au racit, am pus in ele cascavalul si pulpa, si am amestecat ca sa obtin o materie uniforma. Va recomand sa raciti bine tigaile si pulpa, in caz contrar cascavalul se va topi si nu veti putea amesteca in ele.
  • Acum, cu o am inceput sa incarc din tigaie sunca cu cascaval in cartofi,cartofi umpluti cu sunca si cascaval din tigaie ciuperci cu cascaval in barcute. cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval Si la cuptor cu ele, pentru inca 20-30 minute. Se vor rumeni putin cand vor fi gata.
  • Intre timp, am preparat un fel s de sos, menit sa mai stinga din contrastul organoleptic al cartofilor proaspat scosi din cuptor. Amestecam bine iaurtul cu frunzele tocate marunt de patrunjel si oregano.

Poze

Cartofei rotofei ? versiunea 2.0, poza 1Cartofei rotofei ? versiunea 2.0, poza 2Cartofei rotofei ? versiunea 2.0, poza 3Cartofei rotofei ? versiunea 2.0, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Lasagna cu piept de pui si ciuperci
1 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite hortobagy cu carne si ciuperci
Clatite hortobagy cu carne si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Carne cu legume gratinate
Carne cu legume gratinate
8 porții
1h45m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: