Petitchef

Chiftelute din file de peste

Felul principal
6 porții
12 ore
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru chiftelute

1 kg file de peste

2 linguri patrunjel tocat

2 linguri coriandru,verde,tocat

1 ardei rosu,copt

1 ardei iute

50 g franzela

1 lingura otet

1/2 lingurita chimen turcesc(pudra) -1/2 lingurita ginger(pudra)

1/2 lingurita boia

1/2 lingurita piper

1 lingurita sare

cca 200 g masline fara os,umplute

1 ceapa

4 catei de usturoi

sare,piper

200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.

cca 100 g masline,fara os

cca150-200 ml frisca lichida

Preparare

  • Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.
  • Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o caisa.
  • Asa se face toata compozitia;dintr-un kg de file,ies cam 45-50 de ciftelute(bile).Se prajesc f.putin;daca vi se par f. lipicioase,sau folositi un vas(in care prajiti),de care se lipesc,putin,dati-le prin faina,putin.Dupa ce se prajesc,se lasa de-o-parte,pe servetel,absorbant.
  • Se face sosul,asa:in ulei de masline,se prajeste ceapa,taiata pestisori;se pune apoi usturoiul(taiat mic,nu zdrobit);se prajeste putin;se pun ciupercile,apoi maslinele;se prajeste putin,totul;se pune putina apa,apoi sare si piper(dupa gust). Cind da in clocot,se pun chiftelele,apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie.
  • Se potriveste de sare,se pune intr-o tava,se da la cuptor.Dupa ce fierbe(in cuptor),se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute,nu mai mult.Se serveste fierbinte,cu garnitura ce va place.servesc pestele,intotdeauna cu garnitura de cartofi(facuti in diferite feluri).

Poze

CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 1CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 2CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 3CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 4CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 5CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 6CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 7CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE, poza 8



Comentarii:

cnstantin, 07/12/2016

Bun bun

(0) (0) Abuz
07/12/2016

10 STELE!SE POATE ADAPTA SI DE POST.

(0) (0) Abuz
06/12/2016

Nu merita nici un comentariu !

(0) (0) Abuz
06/12/2016

N-am stiut pana acum ca maslinele au oase!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chiftelute de peste
Chiftelute de peste
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Chiftelute de peste
Chiftelute de peste
6 porții
30 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chiftelute de peste, la cuptor
Chiftelute de peste, la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de pesteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: