Petitchef

Chiftelute marinate

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
700g carne tocata amestec

2 ceape mari sau 2 mai mici

1 capatana de usturoi ( a fost mica)

1 legatura de patrunjel

1 chifla veche de o zi

2 oua

1 cutie rosii taiate cuburi

cartofi, lapte, unt,1 morcov mic si 1 ceapa mica pentru piure

sare, piper

Preparare

  • Chifla am bagat- o la robot si am facut-o frimituri iar ceapa am tocat-o marunt.Cateii de usturoi si verdeata i-am bagat la robot si tocat foarte mic.Toata ingredientele de mai sus le-am amestecat cu carnea si ouale apoi am format bilute de marime medie.Le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.
    Sosul l-am preparat calind cealalta ceapa in putin ulei de masline peste care am adaugat rosiile.L-am lasat sa fiarba 5 minute apoi am adaugat in el chiftelutele si am mai fiert pentru 10 minute cat sa mai scada sosul putin.
    Am pregatit piureul apoi si am servit cu chiftelutele.

Poze

Chiftelute marinate, poza 1Chiftelute marinate, poza 2Chiftelute marinate, poza 3



Comentarii (24):

20/05/2015

O foaie de dafin face sosul divin!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/05/2015

Foarte interesante mi se par cantitatile de ceapa: "2 ceape mari sau 2 mai mici".
Parca era mai bun sosul, daca puneai si foi de dafin, sau n-ai mai auzit de asa ceva?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
21/05/2015

Super arata am sa fac şi eu aceasta reteta va multumesc

(0) (0) Abuz
21/05/2015

Abia astept s-o fac

(0) (0) Abuz
20/05/2015

F.buna,gustoasa

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 20/05/2015

Nimic din ce e scris nu explica titlul: marinate !!!oricum...mai incearca.....

(0) (0) Abuz
20/05/2015

Cîți cartofi și cît lapte? Carofii fierți sau cruz?

(0) (0) Abuz
20/05/2015

PENTRU GURMANZI ESTE O RETETA DEOSEBITA

(0) (0) Abuz
06/11/2013

Aspectoasa

(0) (0) Abuz
26/02/2013

Sosul marinat e mai bun daca intr-o craticioara pui o lingura de ulei de floarea soarelui si o cutie de 250 gr de sos de rosii + o foaie de dafin +1-2 lingurite de zahar. Se lasa sa fiarba 10 minute .Daca sosul este prea gros mai adaugati un pic de apa.La sfirsitul fiertului adaugati o lingurita de maizena dizolvata in un pic de apa,se sezioneaza cu patrunjel verde.Se pun chiftelele dar nu se fierb in sos se lasa sa se repozeza in sosul cald 5 minute .Pofta buna

(2) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chiftelute marinate din piept de pui
Chiftelute marinate din piept de pui
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute marinate
Chiftelute marinate
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftelute marinate.
Chiftelute marinate.
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: