Petitchef

Chop suey cu vita

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g carne slaba de vita, taiata bucatele

250 g inflorescente de broccoli proaspete

2 linguri ulei de arahide

1 ceapa taiata in jumatate si apoi feliata foarte

subtire

2 tulpini de telina, taiate bucatele de 1 cm l- ungime,pe diagonala

200 g pastai de fasole verde, taiate in jumatate

50 g muguri de bambus din cutie, scursi si taiati julienne

50 g muguri de fasole mung

200 g ciupercute, taiate feliute subtiri

50 g radacina de telina, taiata cubulete

1 lingura sos de stridii

1 1/4 lingurita sare

1 lingura vin de orez Shiaoxing

1/2 lingurita piper alb macinat

2 linguri sos de soia

1 lingurita ulei de susan

1 lingurita zahar brun

1 lingurita pasta de ardei iute

1/2 ardei iute rosu, taiat fasiute subtiri, pentru ornat

cateva frunze proaspete de coriandru , pentru ornat

Preparare

  • Se presara carnea cu 1/4 lingurita sare. Se combina intr-un castron vinul de orez, sosul de susan, 1 lingura sos de soia si piperul alb. Se adauga carnea sarata, se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat minim 30 de minute.
  • Se oparesc 30 de secunde bucatile proaspete de broccoli intr-o oala mare cu apa clocotita. Se scurg si se pun deoparte.
  • Se scot bucatile de carne din marinada si se scurg bine. Se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.
  • Intr-un wok fierbinte, sau intr-o tigaie mare, se incinge 1 lingura de ulei si se soteaza rapid carnea de vita 3-4 minute, sau pana ce este facuta si rumenita dupa preferinta, iar lichidul lasat s-a evaporat. Se scoate din wok si se pastreaza la cald.
  • In wok-ul curat , sau intr-o tigaie mare si adanca, se incinge uleiul ramas si se soteaza rapid ceapa timp de 2 minute. Se adauga telina si se gateste 3 minute.
  • Se adauga broccoli, fasole verde, muguri de fasole soia, muguri de bambus si ciupercute si se gatesc 3 minute.
  • Se adauga carnea de vita si se incinge 2 minute, pe flacara mediu-mare, amestecand frecvent.
  • Se asezoneaza mancarea cu sos de stridii, sare, sos de soia, zahar si pasta de ardei iute si se serveste alaturi de orez cu bob lung fiert, decorand-o cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei iute .
  • Sfaturi:
    Daca se foloseste broccoli decongelata, se spala si se scurge bine, fara a se mai opari.
  • Glosar:
    A folosit sintagma “sotare rapida” pentru “stir-fry”.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Chop suey
Chop suey
6 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vita stir-fry cu orez basmati
Vita stir-fry cu orez basmati
4 porții
50 min
Ușor
Rețetă Vita peking
Vita peking
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: