Petitchef

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

C Cooking with my soul
(2.50/5 - 2 voturi)
Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 ciolan afumat de porc

- 500 g fasole boabe, spalata si fara impuritati

- 2 morcovi

- 1 radacina patrunjel

- 1 foaie de dafin

- 2 cepe, taiate marunt

- 50 ml ulei

- 2 linguri pasta de tomate

- sare dupa gust


optional:


- cimbru

Preparare

Etapa 1

Lasa fasolea la inmuiat 10- 15 ore . Scurge fasolea.

Etapa 2

Pune-o intr-o oala mare si acoper-o cu apa. Fierbe pana ce da un clocot. Arunca apa. Pune ciolanul afumat peste fasole si acoper-o cu 3-4 l de apa fiarta.

Etapa 3

Adauga morcovii, patrunjelul si foia de dafin. Fierbe fasolea la foc mic, pana ce e fiarta bine.

Etapa 4

Adauga pasta de tomate, sare si cimbru dupa gust. Lasa sa dea un clocot. In timpul asta caleste ceapa in ulei. Pune-o peste fasole si mai fierbe 2-3 clocote. Ciorba asta se manaca cu ceapa.







Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale