Petitchef

Ciorba de pui a la grec

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pui de cca. 1 kg taiat in bucati, sau pulpe de pui, sau piept de pui, ce preferati

1 bucata de telina



1 ardei iute

1 cescuta de orez, cca. 80 g

sare

3 galbenusuri de ou

300 ml smantana

100 ml lapte

verdeata: patrunjel, frunze de telina proaspata

Preparare

  • Intr-o oala destul de mare turanati apa si lasati-o sa inceapa sa fiarba. Cum v-am spus eu am folosit piept de pui si maruntaie de la o gaina de tara. Cand apa incepe sa fiarba adaugati carnea si lasati-o sa fiarba la foc mic. Aveti grija sa luati si spuma pe care o lasa carnea.
  • Intre timp tocati legumele: ceapa, morcovii si telina cubulete mici. Cand carnea este fiarta o scoateti si adaugati legumele impreuna cu orezul. Lasati putin sa se raceasca carnita, cat sa puteti sa o taiati cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugati si carnea.
  • Daca vreti adaugati si putin ardei iute.Intr-un castron amestecam galbenusurile de ou, smantana si laptele.Aici devine partea putin complicata, dar daca sunteti atenti nu va fi.
  • Dupa ce ciorba a fiert, ati potrivit-o de sare, o lasati putin sa se raceasca. Cu un polonic luati ciorba si turnati peste amestecul de oua, in care amestecati cu un tel rapid.
  • Aveti grija sa nu coaceti oul. Si tot asa turnati pana amestecul de ou si lapte ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba, in acel moment turnati amestecul in oala cu ciorba. Va deveni foarte "catifelata" .Gustati daca mai trebuie sare. Tocati patrunjel verde pe deasupra si daca va place si cateva frunze de telina.

Poze

Ciorba de pui a la grec, poza 1Ciorba de pui a la grec, poza 2



Comentarii:

Lixandra, 11/07/2018

Sa le fie rusine celor care au pus aici numai comentarii de prost gust si fara nici un bun simt . Daca cineva isi pierde timpul sa imparta cu voi ceea ce stie ar trebui sa apreciati nu sa dati cu parul si fiecare reteta se poate adapta in functie de preferintele fiecaruia daca chiar va pricepeti la bucatarie dar sunteti BATA dupa cum se vede !!!

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
borceamaria@yhoo.com, 11/07/2018

Aveti dreptate d-na.Anca, s-a uitat de zeama de lamaie. D-na. Lixandra v-ati maniat cam degeaba, reteta aceasta nu prea seamana cu o reteta de ciorba de pui a la grec, ci un fel de reteta de ciorba de pui ceva mai imbunatatiuta.

(1) (0) Abuz
anca.schiller, 02/05/2018

Am impresia ca lipseste ceva....ZEAMA DE LAMAIE

(3) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 02/05/2018

Mai Isabelo, mai! Cine te-a invatat sa faci ciorba asta ca te-a invatat prost? Cand faci o ciorba cu carne, indiferent ce fel de carne este, nu pui NICIODATA carnea in oala in momentul in care fierbe apa; carnea se pune INTOTDEAUNA la fiert in apa rece si cu cat se incalzeste apa cu carnea in ea cu atat se acumuleaza spuma deasupra care e de fapt sangele din carne care se coaguleaza si trebuie indepartat pana sa inceapa sa clocoteasca apa. Dupa ce ai luat spuma o mai lasi sa fiarba 1h' pentru ca este gaina de tara si apoi incepi sa pui legumele tocate, iar aici eu te sfatuiesc sa mai pui macar inca o ceapa pentru ca ceapa da gust mancarurilor, de ex. poti renunta la telina dar la ceapa in niciun caz (daca e pui cumparat din comert legumele se pun imediat ce a inceput sa fiarba pentru ca puiul cumparat fierbe in 30-45min). Carnea trebuie sa fiarba si impreuna cu legumele nu numai separat. La sfarsit, inainte de a stinge focul, dupa ce i-ai pus sarea, ciorba a la grec se acreste cu lamaie, ai uitat sa spui asta, si cred ca 1/2 lamaie este deajuns. Dupa ce s-a stins focul si a fost lasata sa se odihneasca macar 5' se pot adauga ouale batute si subtiate cu ciorba sau cu apa rece. Eu nu te-as sfatui sa pui smantana in oala ci sa lasi sa-si puna fiecare la masa cata doreste din doua motive: 1- pentru ca poate nu toata lumea mananca ciorba cu smantana adaugata in ea, si 2- pentru ca smantana din ciorba se branzeste atunci cand vrei sa o incalzesti a doua zi; daca toata lumea din casa mananca ciorba cu smantana si se mananca toata in ziua in care ai facut-o atunci e ok sa pui si smantana in oala. Nu te supara pe mine pentru observatiile mele dar eu sunt ceva mai batrana si sunt mai "harsaita" in ale bucatariei dupa 40 de ani de gatit si din ce am acumulat eu in anii astia va mai spun si voua, ca omul cat traieste invata. Spor!

(11) (3) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: