Petitchef

Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg spanac, o mana frunze ceapa verde,

50-75 ml ulei de palmier,

2 oua,

2 linguri smantana,

1 legatura patrunjel

verde,

sare,


4 catei de usturoi zdrobiti cu presa.

Preparare

  • Se spala spanacul in cateva ape. Intro oala de 4 litri, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa verde
    taiata marunt, se caleste usor, apoi se adauga spanacul rupt sau taiat
    bucati, se caleste alaturi de ceapa pana se inchide la culoare, dar se amesteca continuu in oala sa nu se
    arda.
  • Cand s-a calit tot spanacul, se adauga 2,5 litri apa si se fierbe
    10-15 minute, se potriveste de sare, se adauga otet dupa gust,
    usturoiul zdrobit, clocotim putin si stingem focul. Imediat intrun
    castronas, spargem ouale, separand albusul de galbenus.
  • Albusul il
    adaugam in oala fierbinte de ciorba unde se coaguleaza rapid, iar
    galbenusurile se bat cu 2-3 linguri de apa rece, adaugam 2 linguri mari
    de smantana, amestecam bine si din oala luam ciorba putin cate putin si
    o adaugam la aceasta diresatura, amestecam bine continutul din castron,
    apoi golim in oala.
  • Se mai poate pune smantana in farfurie, presaram patrunjel verde tocat marunt si servim cu un bot de mamaliga si branza
    daca va place.
  • Se mai poate pune smantana in farfurie, presaram patrunjel verde tocat marunt si servim cu un bot de mamaliga si branza
    daca va place.

Poze

Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde, poza 1Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde, poza 2



Comentarii:

17/01/2015

Fff bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/10/2013

Pare gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/04/2014

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde
Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de spanac (de post)
Ciorba de spanac (de post)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: