Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
6 porții
60 min
60 min
Ușor
209 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 6
o jumatate pui

2 morcovi mari

1 ceapa mare



400 ml smântâna 20%

4 oua

patrunjel

Preparare

  • Am pus la fiert jumatatea de pui (pentru ca puiul era din comert, eu am adaugat si un pic de grasime de gaina de curte pe care o aveam în congelator).
  • Dupa ce am luat spuma, am adaugat morcovul si ceapa taiate bucati mai mari si am lasat sa fiarba cca 30 minute, sau pâna atunci când carnea se desface usor de pe oase.
  • Am scos carnea si legumele separat. Carnea am rupt-o fâsiute, iar morcovul l-am taiat rondele.
    Zeama am strecurat-o de 2 ori. În zeama strecurata am adaugat carnea si morcovul, iar când a început sa fiarba am pus otetul de la un borcan de gogosari în otet si am lasat sa fiarba 5 minute. Am dat focul mic si am pus mujdeiul facut din 5 catei de usturoi, sare si apa. Am pregatit o maia din 4 galbenusuri si 400 g smantâna, apoi am luat cu polonicul din zeama si am adaugat in amestecul de smântâna, pâna ce acesta ajunge la temperatura ciorbei. Imediat am adaugat smantâna în ciorba si am amestecat bine. Am oprit focul si am adaugat patrunjel proaspat, tocat marunt.
  • Am servit cu pâine de casa si ardei usturat. Se mai poate adauga si smântâna.. dar la noi nu a mai fost cazul.
    Pofta buna!
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

Poze

Ciorba radauteana, poza 1Ciorba radauteana, poza 2Ciorba radauteana, poza 3

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 145g
Calorii: 209Kcal
  • Carbo: 4.2g
  • Grăsimi: 17g
  • Grăsimi sat.: 8.7g
  • Proteine: 10.2g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 3.4g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 8

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (28):

26/10/2013

SUPER BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/06/2016

Cam trista povestea ta, puiul a sfarsit groaznic, ce vina o fi avut, saracul?

(0) (0) Abuz
27/07/2015

Multumim ca ne-ai spus ce ai facut si ce ai avut, ma gandeam ca o fi o reteta, nu o intamplade din bucatarie.

(0) (0) Abuz
17/03/2015

KK

(0) (0) Abuz
24/01/2015

Excelenta seamana cu ciorba de burta

(0) (0) Abuz
12/06/2014

Nu e asa reteta adevarata

(1) (0) Abuz
25/04/2014

Super bun !

(0) (0) Abuz
02/02/2014

Sper sa-mi iasa si mie ca e prima oara cand fac:D

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Eu pun si putina afumatura.e excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: