Petitchef

Ciorba taraneasca

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne de porc sau vita, eu am folosit de porc

100 g ceapa

100 g radacina patrunjel

100 g telina



300 g varza alba

200 g conopida

50 g ardei iute

200 g rosii

150 g mazare din conserva

200 ml bulion

Bors sau otet

1/2 legatura patrunjel

Leustean

Sare

3 linguri ulei

Preparare

  • Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora la foc mediu, sau pana carnea este fiarta. Spumati de cate ori este necesar.
  • Taiati ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina cubulete mici. A dat la robot. Apoi caliti-le in ulei incins pana se inmoaie ceapa.
  • Se adauga zarzavaturile si o lingurita de sare, peste carne si se fierb 10 minute.
  • Desfaceti conopida, taiati cartofii, ardeiul si varza cubulete. Se adauga in oala plus o lingurita de sare, mai fierbeti 30 de minute sau pana cartofii sunt fierti, dar nu moi.
  • Adaugati rosiile taiate cubulete, mazarea si bulionul si fierbeti 10 minute.
  • Acriti ciorba cu bors, a pus bors magic pentru ca nu a avut altceva si putin otet. Puneti sare, piper si vegeta daca va place.
  • Luati de pe foc si adaugati verdeata proaspat taiata. Serviti cu smantana si ardei iute.

Poze

Ciorba taraneasca, poza 1Ciorba taraneasca, poza 2



Comentarii:

16/05/2016

O ciorba buna facuta praf,
- legume se pune la un timp diferit unele de altele, de ce ?, iar mazarea din conserva nu isi are locul aici
- bors magic, vegeta ce cauta chimicalele astea
- la 1 kg de carne porc / vita ai destula grasime, ce cauta si o lingura de ulei, smantana,

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dumitru_c2016, 16/05/2016

Cum adică 1kg carne la 4 porți înseamnă că o persoană mănâncă un sfert la o porție cam ciudată rețeta

(0) (0) Abuz
02/03/2013

F.f. buna!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
8 porții
2h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: