Petitchef

Ciuperci alcor

Felul principal
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
6 ciuperci champignon mari

3 linguri de ulei de floarea-soarelui

6 linguri de pasta de rosii

2 linguri de vin rosu

10 catei de usturoi, tocati marunt

1/2 cana cu frunze proaspete de patrunjel, tocate

2 lingurite de mustar

1 lingurita de miere

1-2 lingurite de zahar

2 lingurite de seminte de chimen

1 lingura de suc de lamaie

1 ceapa mica, tocata marunt

1/2 rdei iute rosu, curatat de seminte si t- ocatmarunt

1/4 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete mici

1/4 ardei gras galben, curatat si taiat cubulete mici

1/4 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete mici

1/2 morcov, curatat si taiat cubulete mici

60 g cascaval ras

frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

sare

piper negru, proaspat macinat

Preparare

  • Se incinge o tigaita mica si se prajesc uscat, fara ulei, semintele de chimen; cand incep sa miroasa puternic si sa sara, se ia tigaita de pe foc si se pune deoparte. Se lasa sa se raceasca 4-5 minute.
  • Se piseaza intr-o piua jumatate din cantitatea de usturoi cu sare, ardei iute, jumatate din cantitatea de patrunjel, piper si chimen pana se obtine o pasta omogena. Se amesteca pasta de condimente cu miere, suc de lamaie si mustar.
  • Se separa cozile ciupercilor si se toaca marunt. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, la foc mic-mediu. Se adauga ceapa si un sfert din cantitatea de usturoi si se gatesc cateva minute, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie. Se adauga cozile de ciuperci, ardeii grasi si morcovul si se continua 2-3 minute, amestecand ocazional.
  • Se adauga pasta de condimente si se amesteca bine de tot. Dupa 1-2 minute se ia tigaia de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca putin. Intre timp se ung ciupercile cu 2 lingurite de ulei, pe partea exterioara.
  • Cu alte 2 lingurite de ulei se unge un vas termorezistent, indeajuns de mare ca sa cuprinda ciupercile asezate intr-un singur strat, spatiate una de alta.
  • Se umplu ciupercile cu compozitia din tigaie; peste aceasta se presara cascaval ras. Se asaza ciupercile in vasul uns cu ulei si se acopera cu folie de aluminiu; se frig sub grill circa 5 minute, apoi se inlatura folia si se continua 3-4 minute, pana ce topping-ul de cascaval se topeste si se rumeneste, iar ciupercile sunt facute.
  • Intre timp se incinge uleiul ramasintr-o tigaie, la foc mic, si se adauga usturoiul ramas. Se gateste, amestecand frecvent, 1-2 minute, pana ce incepe sa miroasa. Se adauga vinul si se amesteca bine. Se da in clocot si se fierbe la foc mic 1-2 minute, pana ce s-a redus la jumatate. Se adauga pasta de rosii si se continua alte 2 minute, amestecand ocazional, pana ce se obtine un sos gros. Se gusta si se adauga zahar, ca sa se corecteze aciditatea, daca este nevoie. Se sareaza, se pipereaza si se adauga restul de patrunjel tocat. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciuperci umplute
Ciuperci umplute
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciuperci boieresti
Ciuperci boieresti
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciuperci umplute (reteta video)
Ciuperci umplute (reteta video)
8 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: