Petitchef

Coltunasi cu brinza

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

INGREDIENTE ALUAT:

320 g faina alba

80 gunt/marg

250 g brinza de vaci proaspata

2 oua

1/2lc sare + 1lc vegeta

1galbenus ou pt. uns

faina pentru intins aluatul


INGREDIENTE UMPLUTURA:

1ls ulei/unt/marg


80g sunca

150g brinza proaspata de vaci

30g cascaval ras

sare+piper

verdeata tocata marunt

Preparare

  • Din ingredientele pentru aluat ,se framinta un aluat potrivit de moale care se tine la frigider 1 ora.Daca estebprea moale se mai adaoga ceva faina, daca este prea tare, ceva lapte.
  • Dupa ce a stat la frigider, se intinde pe masa de lucru infainanata, cu o gr. de 2-3 mm.
  • Se taie rondele de marime dorirta, in mijlocul lor se pune umplutura, de mai jos, cit o nuca, se unge de jur imprejur cu galbenus de ou si se unesc marginile impreuna, cu o forma speciala .
  • Dupa acest procedeu, Coltunasii se pun in apa sarata care fierbe domol si se lasa sub capac pina ce coltunasii ies deasupra (3-4 min.) Se servesc stropite cu unt fierbinte si salata verde sau cu sos dupa preferinta.
  • Ceapa se curata si se taie marunt.Grasimea se incinge bine si in ea se prajeste ceapa.
  • Seaparat se taie sunca marunt se amesteca cu restul ingrdientelor si in final cu ceapa calita si racita.

Poze

COLTUNASI CU BRINZA, poza 1COLTUNASI CU BRINZA, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Coltunasi cu carne
Coltunasi cu carne
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coltunasi cu carne
Coltunasi cu carne
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Burger
Burger
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fougasse
Fougasse
8 porții
2h20m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: