Petitchef

Conopida in straturi - variata pt rina

Felul principal
6 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de conopida

o cutie de ciuperci intregi

5 oua


2 catei de usturoi

suc de rosii cam 300 ml

o lingura de ulei de masline

sare, piper, busuioc, maghira, rozmarin

Preparare

  • Conopida curata se spala si se desface in buchetele, se fiebe in apa cu sare, ouala se spala si se pun la fiet in apa clocotita (fierbem oua tari) intre timp ceapa se toaca marunt si usturoiul la fel, se adauga la sucul de rosii, peste sucul de rosii se mai pune si ulei de masline se amesteca bine si se pune la o parte.
  • Cand conopida este aproape gata se stinge focul se arunca apa de pe conopida ouala se decojesc si se taie rondele, conserva de ciuperci se desface se ia o tava mare si se pune un strat de conopida (sa desfaceti conopida buchetele mici ca sa puteti pune macar 2 straturi) peste conopida se pune rondele de oua.
  • Se condimenteaza cu condimentele mentionate, apoi peste punem jumate din cantitatea de ciuperci si peste se toarna jumate din sucul de rosii apoi mai punem un strat de conopida,oua, condimente,ciuperci si suc de rosii totul se pune la cuptor in jur de 30 - 40 min.Se serveste cu acrituri sau salata.

Poze

Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 1Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 2Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 3Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 4Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 5Conopida in straturi - variata pt Rina, poza 6





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu cascaval la cuptor
Conopida cu cascaval la cuptor
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Conopida cu rosii si spanac
Conopida cu rosii si spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Conopida cu ansoa si masline in sos de rosii
Conopida cu ansoa si masline in sos de rosii
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Romanesco – conopida martianaRomanesco – conopida martiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: