Petitchef

Coq au vin

Felul principal
4 porții
24 ore
3 ore
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 cocos de cca. 3 kg, taiat in bucati

2l. vin rosu ( recomandarea specialistilor vin de Burgundia)

1 ceapa mare


2 crengute de cimbru

cateva foi de dafin

3-4 catei de usturoi

3 lnguri de ulei

1 lingurita sare

1 lingurita piper boabe


Garnitura:

250 gr. bacon intreg( nu feliat)

250 gr. ciuperci albe

patrunjel

-30 gr. unt

Preparare

  • Prepararea totala dureaza 2 zile!!

    Puneti de seara bucatile de cocos intr-un castron impreuna cu ceapa si morcovii, taiate rondele subtiri. Adaugati cimbrul, dafinul si boabele de piper. Turnati vinul, acoperiti vasul si lasati la frigider peste noapte.

    A doua zi, scoateti carnea si legumele din marinata, scurgeti-le bine. Strecurati marinata si puenti-o deoparte. Uscati bine bucatile de carne cu un prosop. Incingeti uleiul intr-o cratita mare, rumeniti bine bucatile de carne pe toate partile, apoi puneti rondelele de ceapa si morcovi, precum si usturoiul zdrobit. Amestecati frecvent, lasati pana devine ceapa transparenta, apoi turnati in cratita marinata. Puneti sarea.Lasati sa dea intr-un clocot, apoi acoperiti si scadeti focul. Lasati sa fiarba inabusit, la foc mic cca 1-2 ore, in functie de varsta cocosului.

    Preparati garnitura. Taiati ciupercile sferturi si baconul bastonase nu prea subtiri. Rumeniti in unt baconul si ciupercile, amestecand mereu.La final se adauga patrunjelul tocat fin.

    Cand carnea este bine fiarta puteti pune peste ea garnitura. Eu am ales sa o pun in farfurie separat.



Comentarii:

06/11/2011

De unde carnea?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Coq au vin
Coq au vin
4 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cocos in vin
Cocos in vin
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
3 porții
1 oră
Ușor
2.7 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vinAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: