Petitchef

Cornuri cu "crema" de cacao

Felul principal
4 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
"crema" de cacao

40 g zahar

10 g faina

10 g amidon de porumb

20 g cacao

100 ml lapte de soia

10 g shortening

aluat

50 g sirop de artar

2-1/2 lingurita sare

230 ml apa calduta

375g faina pt. paine

1-1/2 lingurita drojdie uscata

30 g shortening

Preparare

  • Drojdia se dizolva in apa amesteca cu siropul de artar. Faina se cerne intr-un castron incapator. Se adauga sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul de apa, se adauga si shortening-ul si se amesteca pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta. Daca este prea lipicios se mai adauga putin faina. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald si fara cureti de aer pt. 30~40 min.
  • Zaharul, faina, amidonul si pudra de cacao se amesteca intr-o craticioara ; se toarna laptele caldut si se amesteca bine. Se pune pe foc mic si se tine amestecand pana se ingroasa ca o pasta. Se inchide focul si se adauga shortening-ul si se amesteca bine. Rezulta o pasta luciosa, la textura apropiata unui aluat de paine care se desprinde usor de peretii cratitei:
  • Se pune pe o folie, se acopera cu alta folie si se intinde intr-o foaie de aprox. 24x26 cm. (Fac o paranteza ca sa zic de ce la aceasta dimensiune :) Eu am folosit o "planseta" de plastic ca "masuratoare" pt. a modela mai usor aluatul... aceasta are dimensiunea de 36x26cm... deci cand am facut cornurile foaia de aluat am intins-o la aceasta dimensiune, iar foaia din "crema" de cacao la 2/3 din aceasta dimensiune. In concluzie: puteti intinde foaia de aluat la dimensiunea dorita, insa sa nu fie prea subtire, iar foaia din "crema" de cacao la 2/3 din dimens. foii de aluat ;) ... Ce paranteza lunga :D!)
  • Aluatul crescut se framanta putin si apoi se intinde pe planseta infainata la dimes. de 36x24cm.
  • Peste 2/3 din aluat, la una din extremitati, se pune foaia de cacao partea simpla de aluat se aduce peste jumatate din foaia de cacao iar aceasta se acopera cu cealata jumatate de foaie de cacao si aluat.
  • Se rasuceste aluatul si se intinde din nou la dimens. 36x24cm. (***)Se taie suvite - putin oblice de aprox. 6cm latime care se dau in jumatate.Fiecare dreptunghi rezultat se taie o data pe diagonala (taietura este inclinata invers fata de prima taietura oblica) apoi fiecare triunghi rezultat se ruleaza de la baza spre varf.
  • Cornurile rezultate se aseaza intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei,se acopera cu o folie si se lasa la dospit 30~40min. dupa care se coc la foc potrivit aprox. 30 min.

Poze

Cornuri cu crema de cacao, poza 1Cornuri cu crema de cacao, poza 2Cornuri cu crema de cacao, poza 3Cornuri cu crema de cacao, poza 4Cornuri cu crema de cacao, poza 5Cornuri cu crema de cacao, poza 6Cornuri cu crema de cacao, poza 7Cornuri cu crema de cacao, poza 8Cornuri cu crema de cacao, poza 9Cornuri cu crema de cacao, poza 10Cornuri cu crema de cacao, poza 11Cornuri cu crema de cacao, poza 12Cornuri cu crema de cacao, poza 13Cornuri cu crema de cacao, poza 14Cornuri cu crema de cacao, poza 15Cornuri cu crema de cacao, poza 16

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
8 porții
45 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornuri cu vanilie si cacao
Cornuri cu vanilie si cacao
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cornuri cu cacao
Cornuri cu cacao
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de reteteCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: