Petitchef

Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
  • Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin
  • Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin, poza 2
  • Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin, poza 3
  • Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin, poza 4
  • (4.14/5 - 28 voturi)
  • 1
Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 crap de 1,200 kg

3-4 linguri de ulei de maslin

4 cartofi medii taiati cubulete

1 lamaie feliata subtir

1 ceapa alba medie taiata solzisori

1 cutie de rosii taiate cbulete in sos propriu

1 cutie de ciuperci chaminon intregi

1 fir de lemongrass tocat

3-4 cm de ghimbir taiat rondele

3-4 catei de usturoi, taiati in felii subtiri

100 ml de vin alb sec

200 ml de apa (o cana)

1 salata verde

1 lingura de otet balsamic pentru salata

1 lingura de ulei de masline pentru salata

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Pentru inceput, curatam petele. A avut ce curata, pentru ca a ales un crap de Salonta, care nu a avut nici macar un solzior pe el. Voi daca ati ales crapul cu solzi, va rog sa-l "epilati" de toti solzii.
  • Eliminam si intestinele. Spalam bine petele in apa rece, pana curatam bine interiorul lui. Il punem pe un prosop de hartie pentru a sterge si elimina apa de pe el.Incingem cuptorul la 180ºC.Intro tava de cuptor, pe care o stropim cu jumatate din cantitatea de ulei de masline, adaugam cartofii taiati bucatele si ceapa alba taiata solzisori.
  • Pregatim si celelalte ingrediente necesare: lamaia taiata feliute, lemongrassul taiat in rondele , ghimbirul taiat rondele, rosiile taiate cubulete si sosul acestora. Peste acest pat de legume, punem petele pe care intre timp l-a crestat din loc in loc. In crestaturile facute introducem lamaia, usturoiul si ghimbirul.
  • Facem acelasi lucru si pe partea cealalta a pe?telui. In interiorul petelui punem aceleasi condimente. Acum putem presara sarea si piperul peste pete pe ambele parti exterioare cat si in interiorul lui.
  • Turnam restul de ulei de masline peste pe?te si il ungem usor. Cubuletele de rosii din conserva noastra, le punem peste pe?te, sosul de rosii il turnam in tava. Adaugam ciupercile si cateva firicele de lemongrass. Turnam si vinul si apa in tava Acoperim tava cu o folie de aluminiu. Introducem tava in cuptor si o lasam la copt la 180ºC timp de 40 de minute.
  • Dupa ce trec cele 40 de minute, scoatem tava din cuptor, scoatem folia de aluminiu si reintroducem crapul in cuptor, la aceeasi temperatura, pentru inca 15 minute, pentru a se rumeni si a prinde o crusta frumoasa de culoare aurie. Dupa ce s-a rumenit bine, crapul se scoate din cuptor si il lasam 5 minute sa se odihneasca intrun platou. Dupa aceea, il transam.
  • Montajul pe farfurie se face foarte simplu: cate o bucata zdravana de pete, cu cartofii, ceapa si ciupercile din garnitura, cu sosul de rosii si de vin, din abundenta. Alaturi, putem asorta preparatul cu o salata verde proaspata peste care am stropit otet balsamic si ulei de masline si sare dupa gust.


Comentarii:

30/12/2013

ARATA EXTREM DE APETISANT. MAINE FAC SI EU RETETA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbirCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: