Petitchef

Crema de ficat de pasare

Felul principal
4 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g. ficatei de pasare

200 g. unt

2-3 linguri coniac


1 foaie dafin

sare, piper, nucsoara

Preparare

  • Spalati si curatati ficateii si puneti-i la fiert, cu apa cat sa-i acopere, cu ceapa taiata in patru si foaia de dafin:Spumati des pana cand apa e limpede.
  • Dupa circa 15-20 de minute, cand sint complet patrunsi, scurgeti-i intr-o sita si pastrati o canita de zeama:Treceti ficateii prin masina de tocat si apoi frecati-i cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei.
  • Adaugati sare, piper, nucsoara si coniac:Adaugati, putin cate putin, din zeama pastrata; daca este cazul, pentru ca pasta sa nu fie prea tare, mai adaugati cateva linguri de zeama.Amestecati bine si dati la rece. Serviti sub forma de tartine, cu paine prajita...sau ca umplutura.

Poze

Crema de ficat de pasare, poza 1
Crema de ficat de pasare, poza 2
Crema de ficat de pasare, poza 3
Crema de ficat de pasare, poza 4
Crema de ficat de pasare, poza 5
Crema de ficat de pasare, poza 6
Crema de ficat de pasare, poza 7
Crema de ficat de pasare, poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de avocado de primavara
Crema de avocado de primavara
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crema de vinete (montignac)
Crema de vinete (montignac)
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Crema de branza dulce cu ceapa si ardei
Crema de branza dulce cu ceapa si ardei
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei